1Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ: ΚΑΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ - Ιουν• 10•17

Στις 25 και 26 Μαΐου 2017 υλοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Καβάλας, τη Σύμβουλο 40ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Καβάλας και το Δήμο Καβάλας. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πλήθος σχολείων επισκέφτηκε τα διάφορα σεμινάρια και δράσεις που έλαβαν δράση. Επρόκειτο για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, όπου μαθητές διαφόρων ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να ΜΑΘΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!!!

mkk

Τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης με τη δασκάλα τους, κ. Ελένη. Οι μαθητές, κατενθουσιασμένοι, συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, όπως παρακολούθηση βίντεο που ετοίμασαν άλλα σχολεία, επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια. Μοναδική στιγμή ήταν η παρακολούθηση goalball (αθλήματος στο οποίο συμμετέχουν άτομα με οπτική αναπηρία), που οργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Μάλιστα, οι μαθητές συμμετείχαν και οι ίδιοι σε έναν αγώνα goalball. Τους έκλεισαν τα μάτια με μία μάσκα και τους ζήτησαν να παίξουν με μία μπάλα που είχε μέσα της κουδουνάκια.

Οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης δεν παρακολούθησαν μόνο τις δράσεις που αναφέρθηκαν, αλλά παρουσίασαν και ένα μέρος του προγράμματος που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Έδειξαν και έπαιξαν με μαθητές άλλων σχολείων το επιδαπέδιο παιχνίδι που ετοίμασαν!!! Θα θέλανε, επίσης, να εκφράσουν τη χαρά τους που γνώρισαν και έπαιξαν με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

kkl
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Καβάλα, οι μαθητές επισκέφτηκαν τους μαθητές του Τμήματος Ένταξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου με τους οποίους υλοποιούν φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα «Οι μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει». Η υποδοχή και η φιλοξενία που τους επιφύλαξαν ο διευθυντής κ. Αναστάσιος Ιωαννίδης και η δασκάλα ειδικής αγωγής κ. Έλλη Κουβέλη τους συγκίνησε ιδιαίτερα. Οι μαθητές των δύο σχολείων γνωρίστηκαν, έπαιξαν, αντάλλαξαν ευχές και υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο πως θα συνεργαστούν και την επόμενη σχολική χρονιά. Εις το επανιδείν λοιπόν!!!

kkkl

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού διεξήχθη ένας διαγωνισμός ζωγραφικής, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 16 Μαΐου. Οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θάσου με οδηγό την φαντασία τους κατασκεύασαν τη δική τους αφίσα. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά για την προσπάθειά τους.

mjj

Σχολιάστε

Top