Γίνε πράκτορας του πλανήτη

Το βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» συγκαταλέγεται σε μια σειρά βιβλίων που ονομάζεται «Πράκτορες του πλανήτη«. Τα βιβλία αυτά που έγραψε η συγγραφέας, κυρία Ελένη Ανδρεάδη, σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Το βιβλίο αναφέρεται σε παιδιά τα οποία πρέπει να σώσουν τον πλανήτη από την παραμέληση τον μεγάλων για την κλιματική αλλαγή. Μέσα από αυτό το βιβλίο τα παιδιά γίνονται μυστικοί πράκτορες και αναλαμβάνουν αποστολές ώστε να πρασινίσουν το σπίτι, το σχολείο και την γειτονιά τους με απλές καθημερινές πράξεις . Τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς είναι: «Η εκδίκηση του Πουφ» , «Τα τέρατα των ωκεανών», «Πιράνχας στη στεριά», «Η απαγωγή της Δ».

Σύντομη περιγραφή του βιβλίου: Γινόμαστε και εμείς πράκτορες του πλανήτη και βοηθάμε τους ήρωες του βιβλίου να αντιμετωπίσουν τους κακούς και τα εμπόδια που θα συναντήσουν στο δρόμο τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή για να μην καταστραφεί ο πλανήτης. Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, μαθαίνουμε πώς να κάνουμε οικονομία στο νερό, μαθαίνουμε πώς να ανακυκλώνουμε και πώς να κομποστοποιούμε . Το να σώσεις τον πλανήτη θα γίνει η πιο διασκεδαστική σας εμπειρία! Διαβάστε το, για να το μάθετε!

Στην τάξη μας διαβάσαμε το βιβλίο «Η εκδίκηση του Πουφ» και μέσα από μία δημιουργική διάθεση καταφέραμε να μοιραστούμε προβληματισμούς, να αναζητήσουμε πληροφορίες, να αναλογιστούμε και να προτείνουμε λύσεις. Σε αυτή την παρουσίαση μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητές μας.

Μαρία Σπανού