ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

βρ1

Από την Δήμητρα Μπίτζα βρ2

Ταξίδεψα στις Βρυξέλλες λόγω διεθνών  αγώνων tae kwon do. Στον ελεύθερο χρόνο μας, ανάμεσα στους αγώνες, κάναμε περιήγηση στην πόλη . Οι Βρυξέλλες είναι μια πόλη που αξίζει να ζήσεις, επειδή είναι πολύ ήσυχη και με πολύ πράσινο. Μερικά από τα αξιοθέατα που είδαμε είναι τα παρακάτω:

Ο Μάνεκεν Πις (Manneken Pis, μτφ. «ο μικρός που κατουράει» στην τοπική διάλεκτο) είναι μικρό μπρούτζινο άγαλμα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και απεικονίζει ένα αγόρι να ουρεί σε ένα σιντριβάνι. Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον Ζερόμ Ντυκεσνόι και τοποθετήθηκε στη θέση του το 1618 ή το 1619. Το άγαλμα έχει ύψος 61 εκατοστά. Το Μάνεκεν Πις βρίσκεται κοντά στην Γκραντ Πλας, δύο τετράγωνα πίσω από το δημαρχείο. Αποτελεί σύμβολο των Βρυξελλών.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο Μουσείο Μουσικών Οργάνων των Βρυξελλών διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από 8.000 όργανα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης κοντά στο Βασιλικό Παλάτι.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1877, αρχικά με μια μικρή συλλογή μερικών εκατοντάδων ινδικών οργάνων που δόθηκαν στον βασιλιά Λεοπόλδο Β΄ από έναν Ινδό μουσικολόγο, καθώς και την συλλογή του Βέλγου μουσικολόγου François-Joseph Fétis που αγοράστηκε από την Βελγική κυβέρνηση

Η Γκραν-Πλας ή Μεγάλη Πλατεία (γαλλικά: Grand-Place, φλαμανδικά: Grote Markt) βρίσκεται στον πυρήνα της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Είναι μια επιβλητική πλατεία του 15ου αιώνα και μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Αποτελεί ένα σύνολο παλαιάς κοσμικής αρχιτεκτονικής με εκπληκτικό διακοσμητικό πλούτο. Από το 1998, η Γκραν-Πλας ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top