Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

istockphoto-1091429316-612x612

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Πότε ανακαλύφθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα Ο ηλεκτρισμός δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Ηλεκτρικά φαινόμενα υπάρχουν, όσο υπάρχει και η Γη. Σε παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι εντυπωσιάζονταν από τους κεραυνούς, τους οποίους σύμφωνα με την ελληνική ….

Thlefono sdrwyrweew5he

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Το τηλέφωνο είναι μία συσκευή συνδιάλεξης η οποία μεταφέρει τον ήχο μέσω ηλεκτρικών σημάτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συσκευή που μετασχηματίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε ηχητικές. Η συσκευή αυτή αποτελείται από πομπό και δέκτη και συνδέεται με καλώδιο ….

Microwave_oven_flashon

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

Λίγο μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ο Percy Spencer, αυτοδίδακτος μηχανικός, εργαζόταν στην εταιρεία Raytheon η οποία παρήγαγε ηλεκτρονικά συστήματα για λογαριασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Μια μέρα, καθώς έκανε δοκιμές πάνω σε ένα ενεργοποιημένο ….

220303134457_bugatti_centodieci_10-Highest-Priced-Cars

Η Εφεύρεση του Αυτοκίνητου

Με την ιδέα να καταργηθούν τα ζώα ως μέσα έλξης, δημιουργήθηκε αρχικά ένα είδος άμαξας ή κάρου χωρίς άλογα. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «αυτοκινούμενου άρματος», η οποία απασχόλησε τη φαντασία και την επινοητικότητα των ….

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαδίκτυο, η εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο.

Διαδίκτυο, Η εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο.   Τον Μάρτιο του 1989 ο 33χρόνος μηχανικός λογισμικού Τιμ Μπέρνερς- Λι  πρότεινε την δημιουργία του Παγκόσμιου Ιστού (WWW) που οδήγηση στην εκρηκτική ανάπτυξη του Ιντερνέτ. Ένα δίκτυο υπολογιστών είναι ….

ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ

Ο Λαμπτήρας Πυράκτωσης

   Ο λαμπτήρας πυράκτωσης είναι λαμπτήρας που εφευρέθηκε από τον Αμερικανό Τόμας Έντισον και πλέον αποσύρεται από την αγορά. Σαν σήμερα στις 21 Οκτωβρίου του 1879 ο Τόμας Έντισον δοκιμάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα πυράκτωσης, ….

Χωρίς εικόνα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μια από τις σημαντικότερες εφευρέσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας είνα ανακάλυψη του τηλεφώνου. Εκμηδένισε τις αποστάσεις και επέδρασε στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Το τηλέφωνο εφευρέθηκε το 1876 από τον Αμερικανό ….

σσδ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Το 1876 ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο στον κόσμο. Το οποίο αποτελούνταν από μία ελαστική μεμβράνη η οποία βρισκόταν μπροστά από σιδηρομαγνητικό πυρήνα το οποίο ήταν περιτυλιγμένο με μονωμένο αγωγό. Τη συσκευή ….

1879207-696x435

Κινητό τηλέφωνο

Κινητό τηλέφωνο ή απλά κινητό, ονομάζεται κατά κύριο λόγο το τηλέφωνο που δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση με δίκτυο παροχής τηλεφωνίας και δεν εξαρτάται από κάποια τοπική ασύρματη συσκευή εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας. Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ….