Τέννις

TENNIS

    Το αγαπημένο μου άθλημα!

   Το αγαπημένο μου άθλημα είναι το τένις. Την πρώτη φορά που έπιασα ρακέτα του τένις στα χέρια μου ήταν πριν 3 χρόνια, δηλαδή όταν ήμουν 8 χρονών . Τα πρώτα 2 χρόνια έπαιζα για χόμπυ , όμως τα 2 τελευταία χρόνια το τένις «το έχω πάρει στα σοβάρα » και ήδη βρίσκομαι στο αγωνιστικό επίπεδο . Τα πηγαίνω πολύ καλά και ελπίζω να συνεχίσω έτσι.

Το τένις είναι ένα άθλημα γαλλικής καταγωγής. Η ονομασία του προέρχεται από την γαλλική λέξη tenez (τενέ) (από το ρήμα tenir) που φώναζαν οι Γάλλοι παίκτες όταν ήταν να σερβίρουν.                Το τένις είναι ολυμπιακό άθλημα και παίζεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από όλες τις ηλικίες, και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι άθλημα στο οποίο αγωνίζονται δύο ή τέσσερις παίκτες. Ο αγώνας διεξάγεται σε ειδικό γήπεδο, το οποίο χωρίζεται στη μέση με δίχτυ ύψους 91 εκ. Τα γήπεδα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες ανάλογα με την επιφάνεια τους. Σκληρά γήπεδα, η πλειοψηφία των γηπέδων στον κόσμο, χωμάτινα γήπεδα και γήπεδα με χόρτο. Οι μπάλες του τένις είναι ελαστικές, λαστιχένιες, ντυμένες με χνουδωτό ύφασμα, με διάμετρο 85 χιλιοστά και βάρος 75-85 γραμμάρια. Το μέγεθος της ρακέτας δεν είναι καθορισμένο. Έχει μήκος 45-60 εκατοστά.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η συγκέντρωση πόντων σε βάρος του αντιπάλου, χτυπώντας κατά τέτοιο τρόπο την μπάλα ώστε ο παίκτης να μην μπορεί να την επαναφέρει ξανά στο γήπεδο. Σε κάθε χτύπημα η μπάλα πρέπει να χτυπάει στο έδαφος μόνο μία φορά αλλιώς χρεώνεται ως πόντος του αντιπάλου. Το άθλημα απαιτεί μυϊκή δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία, γρήγορα αντανακλαστικά και άριστη τεχνική.

                          ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΣΤ2

Σχολιάστε

Top