Εκδρομή στο Γκάζι.

lego-wedo

    ΜΙΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

    Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τα δύο τμήματα της  έκτης τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας πήγαμε να παρακολουθήσουμε ένα εκπαιδευτικό ρομποτικό πρόγραμμα σ’ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας λιγνίτη στο Γκάζι.

   Μόλις φτάσαμε, το ένα τμήμα της έκτης κατευθύνθηκε στο χώρο όπου θα παρακολουθούσε το πρόγραμμα και θα επιχειρούσε να φτιάξει τα ρομποτάκια, ενώ το άλλο τμήμα περιηγήθηκε κάνοντας μία βόλτα στο μουσείο με σκοπό να εξερευνήσει πως γινόταν παλιά η επεξεργασία του λιγνίτη, μιας που ήταν και ένα από τα θέματα που είχαμε διδαχθεί πρόσφατα στο μάθημα της  φυσικής.

 Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι!!! Είδαμε  τα βασικά  μηχανήματα με τα οποία γινόταν η μεταφορά του λιγνίτη και για πρώτη φορά αντικρίσαμε από κοντά αμμωνία και πίσσα. Για λίγο μεταφερθήκαμε με την φαντασία μας στο παρελθόν και παρακολουθήσαμε  τους εργάτες σε δράση  με τις στολές τους μαύρες από τον λιγνίτη, τις δεξαμενές γεμάτες γαιάνθρακα, ακόμα και τα μηχανήματα να λειτουργούν.

  Μετά  την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου μπήκαμε  σε ένα γιγάντιο κτίριο , στην ουσία μια παλιά δεξαμενή που την είχαν μετατρέψει σε γραφείο. Μέσα στο κτίριο πια, ακολουθήσαμε το δρόμο προς την  αίθουσα όπου εκεί θα πειραματιζόμασταν και θα συναρμολογούσαμε τα ρομποτάκια. Στη διάθεσή μας είχαμε κομμάτια lego, όπου συναρμολογούμενα θα έπαιρναν την μορφή ενός κροκόδειλου. Αφού μας δόθηκαν οι οδηγίες για το πως θα ολοκληρώναμε την κατασκευή ,αρχίσαμε ομαδικά και πυρετωδώς την συναρμολόγηση. Τέλος το δημιούργημά μας-ο συμπαθητικός κροκόδειλος- συνδέθηκε μέσω αισθητήρων σε υπολογιστή και πήρε σάρκα και οστά, αρχίζοντας να κάνει κινήσεις και ήχους. Εκείνη τη στιγμή βιώσαμε τη μαγεία της ρομποτικής αλλά και την απογοήτευση όταν πληροφορηθήκαμε ότι δεν μπορούσαμε δυστυχώς να κρατήσουμε τα έργα μας.

ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Top