Έθιμα από την Ιαπωνία

ιαπωνία

ΤΑ Χριστούγεννα για την Ιαπωνία είναι κάτι το καινούργιο , κάτι το διαφορετικό .

 

  1. Τα Χριστούγεννα στην Ιαπωνία μερική τρώνε γαλόπουλα, στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο διότι το 1% είναι χριστιανοί αλλά τα δώρα τους τα φέρνει ο «Hoteiosho».Ενώ το 99% δεν είναι χριστιανοί αλλά μια παράδοση που γεννήθηκε προ 40 ετών και επιμένει ένα ταξίδι στο KFC . Αποτέλεσμα; Η φράση «Kurisumasu ni wa kentakkii!» (Κεντάκι για τα Χριστούγεννα!) θεωρείται γούρι για όσους τη νιώσουν στο… πετσί τους. Τις παραμονές Χριστουγέννων οι πωλήσεις… τηγανητού κοτόπουλου ξεπερνούν τις αντίστοιχες του υπόλοιπου έτους αθροιστικά! Πολλοί είναι εκείνοι που παραγγέλνουν προ ημερών τον KFC… κουβά τους με το πάνε πουλερικό ώστε να αποφύγουν την ουρά σε κάποιο κατάστημα

 

  1. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Ιαπωνία δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα. Αρκετοί συνηθίζουν να ανταλλάσσουν δώρα και να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα διακοσμημένα γλυκά ή την παραμονή συμμετέχουν σε ρεβεγιόν δυτικού τύπου.

    Αντίθετα, η Πρωτοχρονιά είναι η σημαντικότερη γιορτή των Ιαπώνων. Ο εορτασμός κρατά τρεις ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων όλες οι υπηρεσίες και οι εταιρίες παραμένουν κλειστές.

    Τα σπίτια καθαρίζονται και στολίζονται για να καλωσορίσουν τον toshigami (θεότητα του Νέου Έτους). Στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού κρεμιέται ένα αχυρένιο σκοινί με αιωρούμενες λωρίδες χαρτιού το οποίο οριοθετεί την προσωρινή διαμονή του toshigami και εμποδίζει την είσοδο σε κακά πνεύματα. Επίσης είναι έθιμο να τοποθετούνται kadomatsu (συνθέσεις με μικρά κλαδιά πεύκου) κοντά στην εξωτερική είσοδο του σπιτιού.

Από τις μαθήτριες του Στ1

Ελπίδα Πελέκη

Αγγελική Κοννίδη

Σχολιάστε

Top