ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΜΑΣ.

robot 1

Τα ρομπότ είναι μια εφεύρεση που βοηθά τον άνθρωπο. Για αυτό και οι επιστήμονες συνεχίζουν την έρευνα για την εξέλιξή τους. Τα ρομπότ μπορεί να έχουν τη μορφή του ανθρώπου, κάποιου μέσου μεταφοράς, ή κάποιου εργαλείου… Επίσης τα τελευταία χρόνια τα ρομπότ χρησιμοποιούνται πάρα πολύ στην ιατρική και βέβαια στις διαστημικές αποστολές.

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε δύο διαφορετικούς τύπους ρομπότ:

robot 2robot 1

Μπορούμε να προγραμματίσουμε τα ρομπότ να κάνουν κάποιες εργασίες της καθημερινότητας αντί να τις κάνουμε εμείς κι έτσι να μας ξεκουράζουν…

Τα ρομπότ  όμως δεν έχουν φτιαχτεί μόνο για να μας εξυπηρετούν αλλά και για να μας διασκεδάζουν ή και για να μας κρατούν συντροφιά! Κάποια είδη ρομπότ έχουν φτιαχτεί για να ακούν τον άνθρωπο και να του απαντούν!

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε μερικά είδη ρομπότ που χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς:

robot 8 robot 3 robot 4 robot 5 robot 6 robot 7

Προσοχή όμως ! όταν στο μέλλον η ζωή μας θα είναι γεμάτη από πολλά είδη ρομπότ, θα πρέπει εμείς οι άνθρωποι να μην σταματήσουμε να εργαζόμαστε, να σκεφτόμαστε και να επικοινωνούμε μεταξύ μας, ώστε να μην γίνουμε κι εμείς «μηχανές», αλλά να παραμείνουμε αληθινοί  Άνθρωποι…

Πιστεύω ότι, όπως κάθε ανθρώπινη  εφεύρεση έτσι και τα ρομπότ μπορούν να έχουν θετικές και αρνητικές συνέπειες στη ζωή μας, που εξαρτώνται από τον τρόπο και από τον σκοπό που τα χρησιμοποιούμε.

 

 

Μάρκος Μαθιουδάκης

Σχολιάστε

Top