Μασουράκια Χίου

masourakiaΥλικά :

  1. 1/2 kg ασπρισμένο αμύγδαλο περασμένο από το blender, πολύ ψιλοκομμένο
  2. 2 κουταλιές liqueur μαστίχα
  3. 1/2 kg υποβρύχιο γλυκό μαστίχα
  4. 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
  5. 1/2 kg φύλλο κρούστας

Εκτέλεση :

  1. Μαλακώνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί, χωρίς να λιώσει τελείως και να γίνει υγρό.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά με τη μαρέγκα.
  3. Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε κάθετα σε 4 ίσα μέρη.
  4. Γεμίζουμε κάθε 1 φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση σε σχήμα φλογέρας.
  5. Στη μια κοντή άκρη του φύλλου βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε την αριστερή και τη δεξιά μακριά πλευρά πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε σε μασούρι.
  6. Τα φύλλα πριν τα γεμίσουμε, τα βουτυρώνουμε.
  7. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  8. Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με άχνη.

 

Γεωργία Σαραντή

Σχολιάστε

Top