Μασουράκια Χίου
Υλικά :
- 1/2 kg ασπρισμένο αμύγδαλο περασμένο από το blender, πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές liqueur μαστίχα
- 1/2 kg υποβρύχιο γλυκό μαστίχα
- 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
- 1/2 kg φύλλο κρούστας
Εκτέλεση :
- Μαλακώνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί, χωρίς να λιώσει τελείως και να γίνει υγρό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά με τη μαρέγκα.
- Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε κάθετα σε 4 ίσα μέρη.
- Γεμίζουμε κάθε 1 φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση σε σχήμα φλογέρας.
- Στη μια κοντή άκρη του φύλλου βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε την αριστερή και τη δεξιά μακριά πλευρά πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε σε μασούρι.
- Τα φύλλα πριν τα γεμίσουμε, τα βουτυρώνουμε.
- Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με άχνη.
Γεωργία Σαραντή
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.