ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μια που το καλοκαίρι πλησιάζει και η καλοκαιρινή περίοδος ενδείκνυται για νανάγνωση στο σπίτι ή την παραλία, σας προτείνουμε κάποιους τίτλους που έχουμε διαβάσει και παρουσιάζουν κατά τη γνώμη μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Η λίστα απευθύνεται όχι μόνο σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες.

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ:     σογιερ 

Ο Τομ Σόγιερ είναι ορφανός και ζει μαζί με τη θεία του Πόλλυ στο Μιζούρι, κοντά στον ποταμό Μισισιπή.
Ζωηρός και ατίθασος, προσπαθεί να αποφύγει το σχολείο και την πειθαρχία, ενώ θέλει να ζήσει μαγευτικές περιπέτειες.
Παρέα με τον Χακ Φινν, τον καλύτερό του φίλο, μπλέκονται σε διασκεδαστικές και γοητευτικές ιστορίες, σκαρώνουν φάρσες, παίζουν τους πειρατές, τους Ινδιάνους, υποδύονται τους εξερευνητές και ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς.
Τι θα συμβεί, όμως, όταν μια μέρα ο Τομ και η Μπέκυ, το κορίτσι που προσπαθεί να κερδίσει, χάνονται μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά;
Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει μέσα στο σκοτάδι της;
Πότε ξεκαρδιστικό και πότε συγκινητικό, το έξοχο αυτό μυθιστόρημα προβάλλει με θαυμαστό τρόπο το αίσθημα ευθύνης και τη γενναιότητα ενός ατίθασου, σκανδαλιάρικου αλλά και καλόκαρδου παιδιού.

Ιμαρέτ: 

Άρτα 1875-1882. Οι δυο φίλοι, ο Λιόντος και ο Νετζίπ, συνεχίζουν την περιπετειώδη ζωή τους ολοένα με αυξανόμενη ιμαρετένταση.

Μεγαλώνουν, αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές και γεγονότα, αλλά δεν παύουν και οι φάρσες προς τον ορκισμένο εχθρό τους, τον Φάσγανο, καθώς και οι κωμικές περιπέτειες του Λιόντου.

Δίπλα τους στέκεται ο παππούς Ισμαήλ, ενώ στην πορεία τους μπλέκονται άρχοντες και φτωχολογιά, φοροεισπράκτορες και λαθρέμποροι, ληστές και κολίγοι, η καταγωγή των μουσουλμάνων της Ηπείρου, οι αστείες παραστάσεις του τούρκικου Καραγκιόζη, οι χοροεσπερίδες, το Παρθεναγωγείο, ο πόθος των Ελλήνων για λευτεριά και οι απογοητεύσεις των Τούρκων, ο πόλεμος.

Ο Ντογάν γίνεται ακόμη πιο φανατικός. Ο τολμηρός Μπεχ ζάτ θα ξαφνιάσει τους δυο φίλους. Αποκαλύπτεται ο δολοφόνος του πατέρα του Λιόντου, ενώ ο μεγάλος έρωτάς του θα τον οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι ελπίδες του ενός φίλου φαντάζουν εφιάλτες για τον άλλο, η ζωή τούς φέρνει μπροστά σε μεγάλα διλήμματα, το όνειρο ξεπροβάλλει, χάνεται και ανατέλλει ξανά.

Ο φίλος μου ο Κρένσο:κρεσνο

Ο Τζάκσον και η οικογένειά του περνάνε δύσκολες μέρες. Δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Δεν έχουν χρήματα ούτε καν για το φαγητό τους. Οι γονείς του, η αδελφούλα του και ο σκύλος τους ίσως χρειαστεί να μείνουν στο μίνι βαν τους. Για άλλη μια φορά.

Ο Κρένσο είναι ένας γάτος. Είναι μεγάλος, ντόμπρος και… φανταστικός. Έχει επιστρέψει στη ζωή του Τζάκσον για να τον βοηθήσει. Όμως, αρκεί ένας φανταστικός φίλος για να βοηθήσει αυτή την οικογένεια ώστε να μη χάσει τα πάντα;Μια γλυκιά ιστορία για την αξία της φιλίας, πραγματικής ή φανταστικής.

 

Τα έπτα θαύματα του κοσμου,5:ο θρύλος του γκρεμού:

ΤΡΙΑ ΛΟΚΟΥΛΙ

Ο Τζακ Μακ Κίνλεϊ και οι φίλοι του ανέλαβαν να βρουν τα χαμένα Λόκουλι που είναι κρυμμένα στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Νίκησαν τον Κολοσσό της Ρόδου, επισκέφτηκαν την αρχαία Βαβυλώνα, νίκησαν νεκροζώντανους και πολέμησαν εναντίον ενός ισχυρού βασιλιά. Ωστόσο έπρεπε να πληρώσουν το τίμημα.

θαυματαΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Αφού οι φίλοι ελευθέρωσαν κατά λάθος τον βασιλιά Ουλαάρ μέσα από το χαμένο άγαλμα του Δία, ο αρχηγός της Ατλαντίδας κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες τους, να απαγάγει την Άλι και να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και στον χώρο με ένα Λόκουλους στο χέρι. Η ισορροπία της μαγείας καταστρέφεται και η χαμένη ήπειρος είναι πλέον ασταθής. Η μόνη επιλογή που έχουν οι Επίλεκτοι για να σώσουν τη φίλη τους και τον κόσμο είναι να ολοκληρώσουν άμεσα την αποστολή.

ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ

Οι Επίλεκτοι ξεκινούν για μια επική περιπέτεια στον Ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και στον Φάρο της Αλεξάνδρειας, προκειμένου να βρει τα τελευταία Λόκουλι. Μόνο τότε θα τολμήσουν οι φίλοι να περάσουν μέσα από το ρήγμα, να σώσουν την Άλι, να νικήσουν τον βασιλιά Ουλαάρ και να ανακτήσουν το Λούκουλους της Δύναμης προτού χαθεί για πάντα.

ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Η Λάουρα 1 και το μυστικό της Αβεντέρας:λαουρα

Μια σύγχρονη περιπέτεια φαντασίας που θα γοητεύσει τους αναγνώστες κάθε ηλικίας. Η Λάουρα είναι ένα κορίτσι φαινομενικά συνηθισμένο -αλλά και ολότελα διαφορετική απ” όλα τ” άλλα. Την ημέρα που κλείνει τα δεκατρία της χρόνια κάνει μια φοβερή ανακάλυψη: είναι προορισμένη να παίξει κρίσιμο ρόλο στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό. Αποστολή της είναι να βρει το Δισκοπότηρο της Φώτισης που έχουν κλέψει οι Δυνάμεις του Σκότους από το μυθικό κάστρο της Αβεντέρας. Για να τα καταφέρει, πρέπει να παλέψει με τους φόβους της και όχι μόνο… Ένα βιβλίο στην παράδοση του Χάρι Πότερ και της Ιστορίας χωρίς τέλος!

 

βασιλιας των τρελωνΟ Βασιλιάς των τρελών:

Στη Χώρα της Ονειροφαντασίας όλα είναι πιθανά… Στη Χώρα της Ονειροφαντασίας ακόμη και τα παιδιά γνωρίζουν τις Υφάντριες του Σίριντομ. Τα χαλιά τους δεν είναι απλώς πανέμορφα, αλλά διηγούνται κι εκείνες τις πανάρχαιες ιστορίες, που χωρίς αυτές κανείς πια δε θα μπορούσε να θυμάται. Είναι μεγάλη τιμή να ανήκεις στην αδελφότητα των Υφαντριών· πολύ σπάνια αντιστέκεται κάποια γυναίκα σε αυτό το πεπρωμένο. Η Ρες, όμως, είναι μια επαναστάτρια, και αρνείται να υποταχθεί στις παραδόσεις. Πάνω σ» ένα πανάρχαιο χαλί που διηγείται μια ιστορία ξεχασμένη από καιρό, ανακαλύπτει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φόβος και ο όλεθρος αρχίζουν να απλώνονται παντού· υπήρξε άλλη μια φορά στο παρελθόν που το Τίποτα είχε παρεισφρήσει στη χώρα. Τότε όμως υπήρξε ένας γενναίος ήρωας, ένας βασιλιάς, ο οποίος κατάφερε να σώσει τη Χώρα της Ονειροφαντασίας. Η Ρες είναι αποφασισμένη να μάθει πώς έγιναν όλα, κι έτσι αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους… Μια περιπέτεια γεμάτη μυστικά και όνειρα εμπνευσμένη από το αγαπημένο βιβλίο εκατομμυρίων αναγνωστών, το «Ιστορία χωρίς τέλος» του Μίχαελ Έντε.

Annie:αννι

Νέα Υόρκη, 1933.  Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, η εντεκάχρονη Άννι ζει στο ορφανοτροφείο. Οι μέρες εκεί περνούν μαρτυρικά, και γι΄αυτό φροντίζει η διευθύντρια του ορφανοτροφείου, η τυραννική κυρία Χάνιγκαν. Η Άννι ελπίζει πως κάποια μέρα θα έρθουν οι γονείς της να την πάρουν. Εφόσον αυτό δε συμβαίνει, αποφασίζει να το σκάσει και να ψάξει να τους βρει.  Στους δρόμους της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπη με πολλούς κινδύνους, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον δισεκατομμυριούχο Όλιβερ Γουόρμπακς και η ζωή της παίρνει άλλη τροπή.

Η διαχρονική ιστορία του ορφανού κοριτσιού που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους και έγινε κινηματογραφική ταινία και μιούζικαλ στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, με τεράστια επιτυχία.

 

Καλή ανάγνωση !

Γιούτα Σταματία

Σχολιάστε

Top