Δωρεάν παιχνίδια. Αξίζουν την προσοχή μας;

Ξεκινώντας το 2018 πολλοί gamers όπως εσείς και εγώ λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας επιλέγουμε να μην αγοράσουμε το καινούργιο FarCry ή κάποιο άλλο παιχνίδι μεγάλης βιομηχανίας και  αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στα δωρεάν παιχνίδια που δημοσιεύουν εταιρίες μικρότερου κύρους…

Δυστυχώς, ένα λάθος που κάνουν οι πιο πολλοί είναι να σκέφτονται με την λογική “Είναι δωρεάν, δεν μπορείς να το κρίνεις” όμως η αλήθεια είναι ότι ο πήχης έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό και η κάθε μικρή εταιρία προσπαθεί να “φτάσει” σε έσοδα τα επί πληρωμή παιχνίδια της βιομηχανίας.

Και πως γίνεται να έχει έσοδα σας ακούω και ρωτάτε, αφού τα παιχνίδια είναι δωρεάν! Ναι αλλά υπάρχουν και τα microtransactions (δηλαδή πραγματικά λεφτά που πληρώνεις προαιρετικά εντός παιχνιδιού ώστε να αγοράσεις αντικείμενα τα οποία θα σε βοηθήσουν να το ολοκληρώσεις γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ευκολία). Αυτά λοιπόν, πολλοί παίκτες  τα επιλέγουν με σκοπό να “ντύσουν “ όπως θέλουν τον αγαπημένο τους χαρακτήρα ή να  αγοράσουν ένα  ακριβό όπλο από την αρχή του παιχνιδιού.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχει και η άσχημη πλευρά. Πολλοί κακόβουλοι developers, παρουσιάζουν τα παιχνίδια δωρεάν ενώ στην πραγματικότητα  δωρεάν είναι μονό η εγκατάσταση και πιθανότατα τα αρχικά στάδια του παιχνιδιού. Αυτό το φαινόμενο είναι μισητό από την  gaming κοινότητα και συνήθως τα παιχνίδια τέτοιου τύπου ονομάζονται PayToWin.

Βέβαια, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποια δωρεάν παιχνίδια συναγωνίζονται εύκολα και καμία φορά ξεπερνούν σε δημοφιλία παιχνίδια επί πληρωμή.

Path of ExileBook1

Ένα κλασικό πλέον RPGπαιχνίδι το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2013αλλά μέχρι σήμερα αριθμεί εώς και 68.000 ενεργούς χρήστες ημερησίως! Αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από την κυκλοφορία του,οι developersφροντίζουν να δημοσιεύουν συχνά αναβαθμίσεις για τους πιστούς fans του παιχνιδιού οι οποίοι ξοδεύουν πολλές ώρες από την καθημερινότητά τους σε αυτό. Στην αρχή θα μπερδευτείτε λίγο με το παιχνίδι αλλά μετά από λίγη ώρα θα το λατρέψετε για αυτό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

League Of Legends

Στο LeagueofLegends,αναλαμβάνεις το ρόλο ενός «summoner» που ελέγχει έναν «πρωταθλητή» με μοναδικές ικανότητες και μάχεσαι εναντίον μι

lol-logo

ας ομάδας άλλων παικτών ή ελεγχόμενων από τον υπολογιστή αντιπάλων(bot). Ο στόχος του παιχνιδιού είναι συνήθως να καταστρέψετε το «nexus» της αντίπαλης ομάδας, ένα κτίσμα που βρίσκεται στην μέση μιας βάσης που προστατεύεται από αμυντικά κτίσματα, παρόλο που υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού

Έχοντας ξοδέψει πάνω από 100 ώρες στο παιχνίδι,μπορώ να πω

ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγοράς.

Fortnite: Battle Royale

Αν και είναι πιο πρόσφατης κυκλοφορίας έχει ξεπεράσει σίγουρα σε ενεργούς ταυτόχρονα χρήστες το προηγούμενο. Στο παιχνίδι, βρίσκεστε σε έναν τεράστιο χάρτη όπου αφού βρείτε τα όπλα θα πρέπει να πολεμήσετε με άλλους 99 παίκτες ώστε να νικήσετε το παιχνίδι. Επιπλέον, είναι ιδανικό εάν έχετε φίλους ώστε να παίξετε παρέα και να διασκεδάσετε.

 

Οπότε, με βάση τα παραπάνω παραδείγματα, καταλαβαίνετε ότι μπορούν να υπάρξουν και αξιόλογα δωρεάν παιχνίδια αρκεί να έχετε τον απαραίτητο χρόνο για να τα ανακαλύψετε.

(Από το μαθητή Σεραφείμ Σίννη)

Σχολιάστε

Top