ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΑΙΓΙΝΑaigina)

Η Αίγινα είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Με το όνομα αυτό φέρεται η πρωτεύουσα και  ο  κύριος λιμένας του νησιού. Κατά την αρχαιότητα  αποτελούσε εποικιστικό κέντρο Πελοποννήσιων, Αιγαιατών και Μυρμιδόνων.

1η μέρα

Ξεκίνησα από το σπίτι και είχα στόχο να πάω στο λιμάνι για να πάρω το πλοίο, μαζί με τα αδέλφια μου και κάποιους φίλους, για να πάμε στην Αίγινα. Φτάσαμε το μεσημέρι και πήγαμε στο ξενοδοχείο για να αφήσουμε τα πράγματα μας. Αργότερα, πήγαμε στο κέντρο του νησιού να φάμε. Το βράδυ, αφού επιστρέψαμε από το κέντρο του νησιού, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε.

2η μέρα

Αφού φάγαμε το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για να πάμε στον Ναό της Αφαίας (Ο ναός χρονολογείται γύρω 500-490 π.Χ.  και είναι ο δεύτερος  πρωιμότερος  δωρικός χρονολογείται στο 570-560 π.Χ. και καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 510 π.Χ. Βαθμιαία το ιερό της Αφαίας παρήκμασε μετά και την αθηναϊκή κυριαρχία στην Αίγινα και μόνο κάποιες επισκευές έγιναν τον 4ο αι. π.Χ.). Αργότερα επισκεφτήκαμε την παραλία  Μαραθώνα και κατά το απόγευμα, ξαναπήγαμε στο κέντρο όπου μείναμε μέχρι το βράδυ.

3η μέρα

Αφού φάγαμε το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για την  Παλαιοχώρα (ο «νησιωτικός» Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, τον προϊστορικό/ιστορικό οικισμό της Κολώνας, τον Πύργο του Μαρκέλλου, τη Μητρόπολη, το Μουσείο του Καπράλου, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε όλα αυτά αγοράσαμε και αναμνηστικά για τα έχουμε κάτι όταν θα επιστρέψουμε στην Αθήνα. Αργότερα, πήγαμε για μπάνιο στην Αγία Μαρίνα.

4η μέρα

Αφού φάγαμε το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για δημοφιλές τουριστικό κέντρο, το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου μαζί με τον υπερμεγέθη ιερό ναό, καθώς και πληθώρα εκκλησιών που διασώθηκαν μετά την τουρκοκρατία. Πήραμε και από κει αναμνηστικά. Αργότερα, αγοράσαμε φαγητό και πήγαμε για μπάνιο στη Πέρδικα. Μετά από αρκετό παιχνίδι, βγήκαμε και φάγαμε το φαγητό που είχαμε αγοράσει. Ξαναγυρίσαμε στο ξενοδοχείο, όπου εκεί χαζέψαμε στην τηλεόραση αλλά και στο κινητό.

5η μέρα

 Αφού φάγαμε το πρωινό μας, ξεκινήσαμε για  το νότιο άκρο του νησιού, 9 χλμ. από το λιμάνι της Αίγινας βρίσκεται το τουριστικό θέρετρο της Πέρδικας από όπου τους καλοκαιρινούς υπάρχει συχνή καθημερινή σύνδεση (με καΐκι) με το νησάκι της Μονής. Η Μονή είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, νοτιοδυτικά της Αίγινας, σε απόσταση μικρότερη από 500μ. από το ακρωτήριο της Πέρδικας και 1800μ από το λιμάνι της Πέρδικας. Είναι πευκόφυτη, με οργανωμένη αμμουδερή παραλία και πολλά άλλα σημεία για μπάνιο. Το νησί είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας και για αυτόν το λόγο έχει ονομαστεί Μονή. Ακόμη, στο νησί υπάρχουν ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγόνια και σκίουροι. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο νωρίς γιατί την επομένη μέρα επιστρέφαμε στην Αθήνα (στο σχολείο και στη δουλεία). Συμμαζέψαμε τα πράγματα μας και κοιμηθήκαμε  .

6η μέρα

Ήρθε η μέρα αναχώρησής μας από το τόσο όμορφο νησί της Αίγινας. Πήγαμε στο λιμάνι και πήραμε το πλοίο για Αθήνα. Είχε αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής. Στενοχωριόμασταν τόσο πολύ, αλλά από την άλλη θα ξαναέβλεπα και τους συμμαθητές μου και τους συγγενείς μου. Στην Αθήνα φτάσαμε στις 12:00 το μεσημέρι και από το λιμάνι του Πειραιά, χαιρετηθήκαμε και είπαμε πως θα ξαναπούμε στο σχολείο.

 Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Αξίζει να πάει κάποιος στην Αίγινα επειδή είναι ωραίο νησί για επισκέψεις από το εξωτερικό αλλά και απ” την Ελλάδα.

Σχολιάστε

Top