HARRY POTTER

Ο HARRY POTTER ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ

Ο Χάρι Πάτερ και η Φιλοσοφική Λίθος (αγγλικάHarry Potter and the Philosopher’s Stone ή Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) είναι μια βρετανικής-αμερικάνικης παραγωγής περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2001. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κρις Κολόμπους και το σενάριο έγραψε ο Στιβ Κλόουβς. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και αφηγείται την ιστορία του Χάρι Πότερ, ένα αγόρι που μαθαίνει ότι είναι μάγος στα ενδέκατα γενέθλιά του και καλείται να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς.

Ο HARRYPOTTER ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά (αγγλικάHarry Potter and the Chamber of Secrets) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2002, σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους και σε σενάριο Στιβ Κλόουβς. Βασίζεται στο δεύτερο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στη δεύτερη σχολική χρονιά στο Χόγκουαρτς όπου ο Διάδοχος του Σαλαζάρ Σλίθεριν ανοίγει την Κάμαρα με τα Μυστικά, ελευθερώνοντας ένα φονικό τέρας που πετρώνει τους μαθητές της σχολής.

Ο HARRYPOTTER ΚΑΙ Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΖΚΑΜΠΑΝ

Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (αγγλικάHarry Potter and the Prisoner of Azkaban) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2004. Βασίζεται στο τρίτο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αλφόνσο Κουαρόν ενώ το σενάριο έγραψε γία τρίτη φορά ο Στιβ Κλόουβς. Η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στο τρίτο έτος του στο Χόγκουαρτς όπου πληροφορείται ότι ένας κρατούμενος με το όνομα Σείριος Μπλακ δραπέτευσε από τις φυλακές του Αζκαμπάν για να τον σκοτώσει.

Ο HARRYPOTER ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (αγγλικάHarry Potter and the Goblet of Fire) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2005. Βασίζεται στο τέταρτο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι η τέταρτη ταινία της σειράς και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Μάικ Νιούελ και το σενάριο έγραψε ο Στιβ Κλόουβς, σεναριογράφος των τριών προηγούμενων ταινιών. Η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ, στην τέταρτη χρονιά του στο Χόγκουαρτς, όπου και επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να πάρει μέρος στο Τρίαθλο Μαγείας, έναν πολύ επικίνδυνο διαγωνισμό.

Ο HARRΥ POTTER ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα (αγγλικάHarry Potter and the Order of the Phoenix ) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2007. Βασίζεται στο πέμπτο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Είναι η πέμπτη κατά σειρά ταινία που μεταφέρεται στον κινηματογράφο και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ντέιβιντ Γέιτς ενώ το σενάριο έγραψε για πρώτη φορά ο Μάικλ Γκόλντενμπεργκ. Αυτή τη φορά η ιστορία ακολουθεί τον Χάρι Πότερ στην πέμπτη χρονιά στο Χόγκουαρτς καθώς ο Υπουργός Μαγείας αρνείται να πιστέψει την επιστροφή του Σκοτεινού Άρχοντα Βόλντεμορτ και διορίζει την αυστηρή Ντολόρες Άμπριτζ ως καθηγήτρια στη σχολή.

Ο HARRYPOTTER ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ 1ο

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου – Μέρος 1 (αγγλικάHarry Potter and the Deathly Hallows – Part 1) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2010. Βασίζεται στο έβδομο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ντέιβιντ Γέιτς και το σενάριο ο Στιβ Κλόουβς. Η ταινία ακολουθεί το Χάρι Πότερ στην αναζήτησή του να βρει και να καταστρέψει τους πεμπτουσιωτές του Λόρδου Βόλντεμορτ.

Ο HARRYPOTTER ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΜΕΡΟΣ 2ο

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου – Μέρος 2(αγγλικάHarry Potter and the Deathly Hallows – Part 2) είναι αμερικανική περιπετειώδης ταινία φαντασίας παραγωγής 2010. Βασίζεται στο όγδοο και τελευταίο ομότιτλο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, γραμμένη από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ντέιβιντ Γέιτς και το σενάριο ο Στιβ Κλόουβς. Αφού κατέστρεψαν έναν Πεμπτουσιωτή και ανακάλυψαν πόσο σημαντικοί είναι οι Κλήρου του Θανάτου, οι ΧάριΡον και Ερμιόνη συνεχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον Βόλντεμορτ. Ωστόσο, τώρα που ο Βόλντεμορτ έχει στην κατοχή του το Γηραιό Ραβδί, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για τον Χάρι. Ο Βόλντεμορτ εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Χόγκουαρτς.

Ο HARRYPOTTER ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ

Το Χάρι Πότερ (αγγλικάHarry Potter) είναι σειρά επτά μυθιστορημάτων φαντασίας από τη βρετανίδα συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η σειρά αυτή περιγράφει έναν κόσμο μάγων με βασικό χαρακτήρα ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Χάρι Πότερ. Η κεντρική ιστορία των βιβλίων περιγράφει τον αγώνα του Χάρι Πότερ εναντίον του κακού μάγου Βόλντεμορτ ο οποίος θέλει να κατακτήσει τον κόσμο των μάγων.

 harry potter

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Είναι όλες τους παρά πολύ καλές ταινίες, που έχω λατρέψει. Αξίζει να τις δείτε όλοι σας, όχι επειδή υπάρχουν πολλοί θάνατοι μάγων, αλλά  γιατί τα ηχητικά εφέ  είναι τα καλύτερα που υπάρχουν και οι ηθοποιοί έδωσαν τον  καλύτερο εαυτό τους για την ταινία.

Διώνη Αναγνώστου

Σχολιάστε

Top