10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 10.   Υπάρχουν σχεδόν όλα τα είδη καρχαριών  όπως  λευκός, τίγρης κ.α.karxaias

Πραγματοποιούνται  πολλές και επικίνδυνες επιθέσεις από διάφορους καρχαρίες .

9. Τα ξαδέλφια των  κοάλα  οι γνωστές  Drop Bears [οι αρκούδες που πέφτουν ] είναι σαρκοφάγα ζώα που ζουν στα δάση και ζούγκλες. Είναι μεγαλύτερα από τα κοάλα

Ονομάζονται έτσι γιατί όταν εντοπίσουν το θήραμά τους  πέφτουν από τα δένδρα.

8.Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι κόκκινα μυρμήγκια που το τσίμπημα τους προκαλεί έντονα εξανθήματα  και χρειάζεται ιδική αγωγή για να φύγουν. Έχουν το συνήθιο να

τσιμπούν ανθρώπους και ζώα, το κακό είναι ότι επιτίθονταν όλα μαζί όταν νιώσουν ότι

απειλούνται .Τα μυρμήγκια γεννήθηκαν στην Αυστραλία για πρώτη φορά  στο λιμάνι

του Μπριτνεη το 2001 πλέον έχουν χτυπήσει όλη την νοτιοανατολική πλευρά  του Κουισλαντ . 85 άτομα έχουν πεθάνει  από δαγκώματα κόκκινων μυρμηγκιών.  

 7.Οι μεγαλύτερες νυχτερίδες,  ένα ζώο που θα σας κάνει  να ξανασκέφτεστε την έξοδο σας στην  Αυστραλία. Ο λόγος για τις τεράστιες  νυχτερίδες   οι οποίες κουβαλάνε  πολλούς ιούς και ασθένειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες  για τον άνθρωπο  με ένα  απλό δάγκωμα. Φήμες λένε ότι υπάρχουν πάνω από  610.000 σε όλη τη χώρα  ευτυχώς  έχουν με τη χαμηλή ποιότητα   της όρασης  είναι δύσκολο να εντοπίσουν τον άνθρωπο.

 6.Οι κροκόδειλοι όπως λέμε στην Ελλάδα είναι μύγες μπορεί να τους πετύχετε  οπουδήποτε. Κροκόδειλοι  στους δρόμους και τις παραλίες .

πυθωνα 5. Οι πύθωνες στην Αυστραλία  είναι συνηθισμένοι μπορούν να φανέ  κυριολεκτικά τα πάντα μπορούν να σηκώσουν και ελάφια . 

 4.Τα φίδια  στην Αυστραλία μπορείς να τα δεις ακόμα και στα μαγαζιά αλλά μπορείς να τα δεις και στην τουαλέτα ,είναι τόσα πολλά που μπορείς να τα δεις οπουδήποτε.

3.Τα χταπόδια με τις μπλε κηλίδες είναι τα μονά χταπόδια  που μπορούν να σκοτώσουν άνθρωπο. Δεν έχει βρεθεί ακόμα αντίδοτο για τι δηλητήριο τους.

 2. Τα σκουλήκια στην Αυστραλία είναι τόσο μεγάλα που φτάνουν σχεδόν το μέγεθος ενός φιδιού. Τα σκουλήκια είναι τόσα πολλά που έχουν βρεθεί ακόμα και σε τροφές.

 1.Η μέδουσα Irukandji  είναι  το μικρότερο αλλά παράλληλα   το ποιο δηλητηριώδες πλάσμα  σε ολόκληρη  την Αυστραλία .Το τσίμπημα της είναι εκατό φορές ποιο όξινο από της κόμπρας  και με ένα τσίμπημα  της μπορεί να παραλλάσει  όλο  το σώμα ενός άνθρωπου και μετά το από κάποια λεπτά το θύμα πεθαίνει .Ζει στη βόρια πλευρά της χώρας, έχει αρκετό δηλητήριο για να  σκοτώσει 60 ανθρώπους σε 3 λεπτά.

Δήμητρα Λυκοπούλου- Άντρεα Χιώτη- Ελένη Σμυρλή

                                                       Πηγή top 10

Σχολιάστε

Top