Λαζαράκια

Συστατικά

400 γρ. χλιαρό νερό

1 κ.σ. ξερή μαγιά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλικήΛΑΖΑΡΑΚΙΑ

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κανέλα σκόνη

¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

½  κ.γ. κάρδαμο σκόνη

¼ κ.γ. αλάτι

800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

50 γρ. σταφίδες

50 γρ. καρύδια

40 γαρίφαλα ολόκληρα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθεί και το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη κανέλα, το γαρίφαλο σε σκόνη, το κάρδαμο, το αλάτι και το αλεύρι.

Χτυπάμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα 8-10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει το ζυμάρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία πετσέτα για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.

Αφού η ζύμη έχει ξεκουραστεί τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια των 60 γρ. το καθένα.

Από το κάθε μπαλάκι ζυγίζουμε 50 γρ. για το σώμα και 10 γρ. για τα χεράκια.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση με τις σταφίδες και τα καρύδια χονδροκομμένα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι.

Πλάθουμε το σώμα από τα λαζαράκια μας σε μακρόστενο σχήμα, γεμίζουμε με 1 κ.γ. από τη γέμιση, κλείνουμε καλά και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε 2 χεράκια που τα περνάμε τα χέρια χιαστί από την πίσω μεριά και να καταλήξουν πάλι σε σχήμα Χ και  μπροστά.

Βάζουμε γαρίφαλα για τα μάτια.

Τοποθετούμε τα λαζαράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

(Βαλέρια Τσερκέζ)

Σχολιάστε

Top