ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ!

ΝΑΞΟΣ

Είναι το μεγαλύτερο, πιο εύφορο και αυτόνομο νησί των Κυκλάδων. Είναι νησί με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Βρίσκεται στο ωραιότερο σημείο του Αιγαίου.

 

serifos

ΣΕΡΙΦΟΣ

Σε σχέση με τα περισσότερα διάσημα νησιά των Κυκλάδων, η Σέριφος  αποτελεί προορισμό για όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό, πέρα και έξω από τη λαμπερή βιτρίνα των δημοφιλών προορισμών του Αιγαίου. Εδώ θα δείτε τα τοπία να αλλάζουν ανάλογα με το φως. . Θα θαυμάσετε το βραχώδες τοπίο που μοιάζει διάστικτο με πετρωμένες μορφές. Θα βιώσετε μνήμες από παλαιότερες πιο αθώες εποχές στο λιμάνι της, το Λιβάδι. Θα ερωτευτείτε ξανά στις παραλίες με τα πρασινογάλαζα νερά. Ύστερα υπάρχει η Χώρα. Αστράφτει ολόκληρη, στερεή και ρευστή μαζί, πάνω στον κωνικό βράχο της. Έχει ειδικό βάρος ο τόπος αυτός, προκαλεί έντονα συναισθήματα. Θα τα νιώσετε και εσείς,

όσοι αναζητάτε διακοπές σε προορισμούς που ο μαζικός τουρισμός δεν θα αγγίξει ποτέ.

 

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Είναι από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που επέζησε 30 αι. μέσα από μια πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα διάσπαρτα μνημεία της. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου απολαμβάνει την αγκαλιά του Κάστρου της που τα τείχη του κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Μια γραφική πόλη με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους. Ένας ιστορικός τόπος που υποδέχεται τους επισκέπτες του χειμώνα καλοκαίρι στα ορεινά του μέρη με τα πυκνά δάση και τα παραδοσιακά χωριουδάκια και στις παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά.

 

ΣΥΜΗ

Στα Δωδεκάνησα, δίπλα στην πολύβουη Ρόδο, γνωρίζετε πως υπάρχει ένα νησί ιδιαίτερο, μακρινό… Αυτό που δεν γνωρίζετε πιθανώς είναι πως η Σύμη αποτελεί πλέον έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στη Μεσόγειο. Τον επιλέγουν όσοι αναζητούν διακοπές με στυλ, όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν τον κοσμοπολίτικο αέρα με την αρχοντιά της παράδοσης, την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό με τα ακριβά γιοτ και τα ιστιοφόρα, που καταφθάνουν καθημερινά από τη γειτονική Τουρκία.simi Το ελληνικό νησί χάρη στη μοναδική του κομψότητα και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα έχει γίνει η νέα πατρίδα για δεκάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Στο Γιαλό είτε έρθετε με το πλοίο της γραμμής είτε με κρουαζιερόπλοιο θα σας υποδεχθούν τα «ανθρωπόμορφα» αρχοντικά του μοναδικού, πολύχρωμου, διατηρητέου νεοκλασικού οικισμού. Στις γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια θα γευτείτε το συμιακό γαριδάκι, ενώ αν θέλετε να παρακαλέσετε για ένα «θαύμα», στην άλλη άκρη της Σύμης βρίσκεται η μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, διάσημου για τα θαύματά του. Καλώς ήρθατε στη Σύμη!

 

ΡΟΔΟΣ

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, το Μανδράκι, η Ακρόπολη της Λίνδου, η αρχαία Κάμειρος και η αρχαία Ιαλυσός, η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Φιλέρημος. Ιστορία μεγάλη και αξιοθέατα αναρίθμητα. Στα Δωδεκάνησα, θα συναντήσετε ένα νησί και μια φύση… σκανδαλωδώς γενναιόδωρη.

rodos-1

 

Τεράστιες αμμώδεις παραλίες, σμαραγδένια νερά, κάστρα και αρχαίες πολιτείες, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και ταβερνάκια με σαλάτες που

φτιάχνονται με υλικά από τον μπαξέ, πολυτελή ξενοδοχεία και χωριά, όπου οι γυναίκες ψήνουν ακόμη το ψωμί στον ξυλόφουρνο. Ψηφίδα την ψη

φίδα συνθέτετε το πολύμορφο παζλ της Ρόδου. Ενός προορισμού διαχρονικού, δημοφιλούς ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή. Ταξίδι στο νησί των Ιπποτών, το νησί του μυθικού Κολοσσού της Ρόδου, το νησί, όπου Βυζαντινοί, Έλληνες, Ενετοί, Ιταλοί, Τούρκοι άφησαν τη σφραγίδα τους. Εκεί που συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι του Αιγαίου και των ακτών της Μέσης Ανατολής: ένας από τους πιο περιζήτητους και δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

 

 

 

Cinque Terre

Οι Cinque Terre είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και πιο τουριστικούς προορισμούς στην Ιταλία. Στην πραγματικότητα δεν είναι όμως 1 μέρος αλλά 5: cinque terre σημαίνει πέντε γαίες ή καλύτερα 5 χωριά. Τα 5 χωριά, που απαρτίζουν τις Cinque Terre  το Riomaggiore, η Manarola, η Corniglia, η Vernazza, το Monterosso βρίσκονται στην Liguria. 

 

Μάλτα

Ολόκληρη η Μάλτα είναι ένας εκπληκτικός προορισμός, ειδικά αν κανονίζεις ένα καλοκαιρινό ταξίδι με το αγόρι σου, αφού πρόκειται για ένα ρομαντικό νησί. Το συγκεκριμένο μέρος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με πέτρινα σπίτια και πολύχρωμες βαρκούλες, για όσους αγαπούν να μπαίνουν στην κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται.

 

Μαγιόρκα, Ισπανία

3palma_de_mallorca_cathedral

Η Μαγιόρκα είναι ένα τροπικό νησί, το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων και είναι από τους πιο γνωστούς προορισμούς για εξωτικές διακοπές. Εκτός από τις όμορφες παραλίες, μπορείς να επισκεφτείς και τα οινοποιεία που υπάρχουν και να δοκιμάσεις τα μοναδικής ποιότητας κρασιά. Φυσικά στο μαγευτικό αυτό νησί υπάρχουν πολλά πολυτελή θέρετρα.

Hallstat, Αυστρία

Αυτή η πόλη είναι χτισμένη πάνω στις όχθες, ενώ απλώνεται πίσω ένα πελώριο βουνό. Αυτή γραφική πόλη της Αυστρίας περιβάλλεται από πολλές λίμνες, στις οποίες μπορείς να κάνεις περιπάτους και φυσικά σε ταξιδεύει στο χρόνο, νομίζοντας πως είσαι σε ένα χωριό περασμένης δεκαετίας.

Μαρία Κατσούλα – Βαγγέλης Αρκαδινός

 

Σχολιάστε

Top