Ανοιξιάτικοι Προορισμοί

 Μονεμβασιά 

Η Καστροπολιτεία της Πελοποννήσου αρχίζει να «ντύνει» τα πέτρινα σοκάκια και τα βυζαντινά αρχοντικά με τις πρώτες καταπράσινες φυλλωσιές και η θέα στην θάλασσα γίνεται απολαυστική, καθώς οι βόλτες σας δεν χρειάζεται να συνοδεύονται πια από… τουρτούρισμα. Το σπίτι όπου έζησε ο Γιάννης Ρίτσος, τα κτίσματα από άλλες εποχές και η «μονή έμβαση» στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής, που σιγά-σιγά μεταφέρονται από το τζάκι στο πλακόστρωτα, συναπαρτίζουν ίσως τον πλέον ανοιξιάτικο προορισμό της Νότιας Ελλάδας.

Ξάνθη 

Η πόλη με τα χίλια χρώματα, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, χωνευτήρι αρωμάτων και πολιτιστικών ήχων. Πολλοί οι τρόποι να περιγράψουμε την θρακική πόλη, οι οποία δεν ξεχωρίζει –ευτυχώς- μόνο για το καρναβάλι της. Αξίζει να την ερωτευτεί κανείς για τα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης με τα ανθισμένα μπαλκόνια, το κελαρυστό ποτάμι, στο οποίο καταλήγουν τα βήματά μας χωρίς να καταλάβουμε πότε αφήσαμε πίσω το τσιμέντο του κέντρου και για τις νότες του Μάνου Χατζιδάκι, που μοιάζουν να γράφτηκαν για να συνοδεύουν τους ανοιξιάτικους περιπάτους στις ομορφιές της πατρίδας του.

Φολόη 

Ένα από τα σπανιότερα δάση της Ευρώπης απλώνει τα αιωνόβια δέντρα του στην ορεινή Ηλεία. Το δρύινο «μπαλκόνι» της περιοχής με τα τρία ποτάμια και τις 300 ετών βελανιδιές είναι φυσικά προστατευμένο –ανήκει στο δίκτυο Natura 2000- και όχι άδικα, καθώς διαθέτει μαγευτικές διαδρομές περιπατητικού ενδιαφέροντος.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης