Η δημιουργία της σημερινής ομάδας της ΠΑΕ Τυρνάβου 2005

Το 1898 από εκπαιδευτικούς της πόλης δημιουργήθηκε ο σύλλογος Ανάπλαση που αρχικά λειτούργησε ως φορέας πολιτισμού και μετέπειτα αθλητισμού.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Ανάπλαση Τυρνάβου συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα του νομού και της Θεσσαλίας ενώ μεταπολεμικά και συγκεκριμενα το 1953 ιδρύθηκε  η δεύτερη ομάδα της πόλης, ο Ηρακλής Τυρνάβου που χρησιμοποιούσε σαν έδρα τα ‘’αλώνια’’, σήμερινο γήπεδο ‘’Ζέρμα-Γαλάτου’’ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.old2Η Ανάπλαση και η άλλη ομάδα της πόλης ο Ηρακλής συγχωνεύονται δημιουργώντας την Α.Ε.Τ (Αθλητική Ενωσις Τυρνάβου) η οποία την αμέσως επόμενη χρονιά το 1965 -66 θα πετύχει εκ νέου την άνοδο στην β´ εθνική κατηγορία στην οποία θα παραμείνει ως και το 1967-68

Σε εκείνες τις αγωνιστικές περιόδους η Α.Ε.Τ αν και αγωνίζεται με παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας όπως η Δόξα Δράμας, Κόρινθος, ΑΕΛ, Καβάλα, Καστοριά κλπ πρωταγωνιστεί παίζοντας ποδοσφαιρο αξιώσεων και παραμένει με χαρακτηριστική άνεση στην κατηγορία.

Το 1975 ιδρύεται μια ακόμη ποδοσφαιρική ομάδα στην πόλη με την ονομασία Νίκη Τυρνάβου αποδεικνύοντας την αγάπη της πόλης για το ποδόσφαιρο
Τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1978 η Α.Ε.Τ ξαναπρωταγωνιστεί στηριζόμενη ξανά σε γηγενείς ποδοσφαιριστές και έπειτα από αγώνες μπαράζ θα ανεβεί στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία (Γ´εθνικη) χωρίς ομως να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην Γ´εθνικη το 1998 θα οδηγηθεί στην Δ´ εθνική και δυστυχώς το 1999 ξαναυποβιβάζεται στις τοπικές κατηγορίες του Ν.Λαρισας.

Το 2005 μετά από συντονισμένες ενέργειες του μεγαλομέτοχου κ.Βασιλη Μπρεζα και των συνεργατών του η Α.Ε.Τ και η Νίκη Τυρνάβου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα την δημιουργία δυο νέων ομάδων με τις ονομασίες Τύρναβος 2005 και ακαδημία Τυρνάβου η οποία εχει ως στόχο την αξιοποίηση των ταλέντων της περιοχής.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που δυστηχώς σήμερα δεν βρίσκονται ανάμεσα μας και τίμησαν την ομάδα μας με την αγωνιστική τους παρουσία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο παίκτης του Τυρνάβου Γιώργος Μητσιμπόνας του οποίου η προτομή βρίσκεται στο δημοτικό στάδιο Τυρνάβου. Ο Μητσιμπόνας ερχόταν στον Τύρναβο για να ενσωματωθεί στην αποστολή για φιλικό αγώνα με την Κοζάνη. Ο Μητσιμπόνας υπήρξε πρωταθλητής με την ΑΕΛ το 1988 και διεθνής κι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Άδοξα έχασαν επίσης τη ζωή τους δύο άλλοι παίκτες ομάδων του Τυρνάβου, οι Ζέρμας και Γαλάτος που πρός τιμή τους ο δήμος Τυρνάβου έχει δώσει το όνομά τους στο γήπεδο του Προφήτη Ηλία.

Πλεον έχοντας ως οδηγό την αγωνιστική κληρονομιά των προηγούμενων γενεών  ο Τυρναβος 2005 ετοιμάζεται για την συμμετοχή του στην δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας.

Υποβολή απάντησης