ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ

Ο Αγιόκαμπος είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Λάρισας με πληθυσμό 315 κατοίκους το 2011. Αποτελεί οικισμό που ανήκει στην τοπική κοινότητα Σκήτη και ανήκει διοικητικά στον Δήμο Αγιάς. Η παραλία του, μαζί με της παραλίες της Βελίκας και της Σωτηρίτσας, έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και αποτελούν δημοφιλείς παραλίες του νομού Λάρισας.Η Λάρισα έχει 50 χλμ. παραλία -Αυτές που ξετρέλαναν τους ξένους [εικόνες] |  TRAVEL | iefimerida.grScreenshot-1-9

Έπειτα από ανασκαφές στην περιοχή, έχουν βρεθεί νομίσματα της αρχαίας Ιστιαίας. Επίσης έχουν βρεθεί βυθισμένα περσικά πλοία από την περσική εκστρατεία και πολλά αγγλικά πλοία.  Η Πολιούχος Αγία του χωριού είναι η Αγία Άννα. Φανταστικό αξιοθέατο είναι το κάστρο του Φιλοκτήτη στους πρόποδες του βουνού.

Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό, στην αλιεία και στην καλλιέργεια μήλων και αχλαδιών. Τα καλοκαίρια στον Αγιόκαμπο είναι αξέχαστα καθώς εκτός από τις πανέμορφες παραλίες υπάρχουν και μικρά κολπάκια στα οποία σχεδόν κάθε βράδυ γίνονται πάρτι αλλά  και μικρά γραφικά ταβερνάκια μέσα στα οποία θα βρείτε εκλεκτούς και φρέσκους μεζέδες. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το Φαράγγι της Καλυψώς όπου σχηματίζονται μικρές λιμνούλες που την άνοιξη μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο επειδή γεμίζουν με νερό.Στο μαγικό ''φαράγγι της Καλυψούς'' πάνω από το Κόκκινο Νερό  Φανταστικό θέαμα στον Αγιόκαμπο είναι τα δελφίνια τα οποία πηδούν και παίζουν στο νερό κατά το κυνήγι των μικρών ψαριών. Έτσι δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να τα θαυμάσει. Τέλος πανέμορφο θέαμα είναι η ανατολή του ηλίου που βγαίνει πίσω από το βουνό Άθω.

ΠΗΓΗ: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης