Χριστουγεννιάτικες συνταγιές

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται βασικά από αλεύρισιμιγδάλιλάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Kαθιερώθηκε ως γλύκισμα του Δωδεκαημέρου, κυρίως από τους Μικρασιάτες Έλληνες και με το όνομα «φοινίκια».[1]

Τυπικά συστατικά των μελομακάρονων είναι το αλεύρι και το σιμιγδάλιζάχαρη, ξύσμα ή και χυμός πορτοκαλιού, κονιάκκανέλα και άλλα αρωματικά, λάδι, μέλι και νερό. Το μελομακάρονο στην αγγλική γλώσσα λέγεται «small honey cake».2-1200x675

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης