DUBAI CHOCOLATE
Υλικά
120 γ. λευκή κουβερτούρα γάλακτος
Κανταΐφι
Μεταλλικό μπολ
Πραλίνα φιστικιού
Νερό
1.φόρμα για κέικ
1.κουτάλι
1.σπάτουλα σιλικόνης
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα. Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γ. σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Ρίχνουμε τη γέμιση, που φτιάχνεται από κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά . Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Πηγές
https://akispetretzikis.com/recipe/8833/dubai-chocolate
Συντάκτες
Ράνια Μ.
Κατερίνα Λ.