Dubai chocolate

DUBAI CHOCOLATE

Υλικά

120 γ. λευκή κουβερτούρα γάλακτοςDubai Chocolate Bar – Sugar Plum Sweetery

Κανταΐφι

Μεταλλικό μπολ

Πραλίνα φιστικιού

Νερό

1.φόρμα για κέικ

1.κουτάλι

1.σπάτουλα σιλικόνης

 

Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα. Χοντροκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και ρίχνουμε τα 120 γ. σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.  Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα και να φτάσει στους 50°C.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.  Ρίχνουμε σε μία φόρμα για κέικ μίας χρήσεως διαστάσεων 10×23 εκ. τα 2/3 από την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη τη βάση και 2 εκ. από τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Ρίχνουμε τη γέμιση, που φτιάχνεται από κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού, την πατάμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και την απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για ακόμα 15 λεπτά . Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με τη λευκή κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

 

Πηγές

https://akispetretzikis.com/recipe/8833/dubai-chocolateThe Viral Dubai Pistachio and Knafeh Chocolate Bar — Antoniou Fillo Pastry

 

 

Συντάκτες

 

Ράνια Μ.

Κατερίνα Λ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης