Χριστούγεννα στην Μπρατσισλάβα

Για τους περισσότερους κατοίκους της Μπρατισλάβα, οι πραγματικές διακοπές ξεκινάνε με το άνοιγμα της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης αγοράς! Αυτό συμβαίνει συνήθως τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, όπου και πραγματοποιείται η παραδοσιακή γιορτή με τη φωταγώγηση του δέντρου και φυσικά με το άνοιγμα της Christmas Market στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Bratislavamarket 2
Κάτοικοι και επισκέπτες αγαπούν και στηρίζουν κάθε χρόνο τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει τη φήμη ως μία απο τις καλύτερες υπαίθριες εκδηλώσεις του έτους. Αξίζει να σημειώσουμε, πως, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην πρωτεύουσα πριν απο μόλις  16 χρόνια, με μόλις 50 ξύλινα σπιτάκια, ενώ, τα τελευταία χρόνια η κεντρική πλατεία Hlave Namestie και η αυλή του Old Town Hall φιλοξενούν πάνω απο 100 πάγκους, με έμφαση στα παραδοσιακά σλοβακικά προϊόντα..
Κατά μήκος της αγοράς, μικρά περιπτεράκια με σουβενίρ κάνουν επίσης την εμφάνισή τους, πουλώντας παραδοσιακά κεραμικά, είδη μεταλλοτεχνίας, ξυλογλυπτικής, χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια και Χριστουγεννιάτικα στεφάνια.
Bratislavamarket 4
Η Σλοβάκικη κουζίνα των Χριστουγέννων περιλαμβάνει ένα πεντανόστιμο ψωμί με κρεμμύδια, τηγανίτες με πατάτες, στρούντελ, κρέπες με τοπικά προϊόντα, Χριστουγεννιάτικα κέικ με παραδοσιακές συνταγές, ζεστή σοκολάτα, κόκκινο κρασί, Χριστουγεννιάτικα ποντς και το παραδοσιακό υδρόμελο (δυναμωτικό, εύγεστο ποτό).
Bratislavamarket 3
Κατά τη διάρκεια της Christmas Market και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γύρω απο αυτήν, γκρουπάκια παίζουν μουσική live κάθε απόγευμα, χορωδίες απο την Μπρατισλάβα, Μπρνο (Τσεχία), Βιέννη (Αυστρία) και Κρακοβία (Πολωνία) τραγουδούν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, ομάδες αναπαριστούν έθιμα των Χριστουγέννων…

 

Συντάκτρια

Αριάνδη Καλογιάννη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης