Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΧΕΤ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΧΕΤ   Ήταν  κάποτε ένα κοριτσάκι η Φαχετ. Αυτή και η οικογένεια της ζούσαν στη Συρία . Μια μέρα έγινε πόλεμος . Η Φαχετ έβαλε στη βαλίτσα της ρούχα , ένα γράμμα ....

images (3)

Δικαίωμά μου

Δικαίωμά μου είναι η ζωή να ‘χω χαρά και υγεία και κάθε μέρα προσπαθώ για νέα ευκαιρία. Αν είχα εγώ όλα αυτά καλά τα πάντα θα μου πάνε κάθε μέρα μια γιορτή και να χαίρομαι ….

images

ΖΗΤΑΜΕ

ΖΗΤΑΜΕ Εμείς, τα παιδιά της γης, που είμαστε όπως λέτε το μέλλον της ζωής, ζητάμε τα απλά: ειρήνη, υγεία, αγάπη και χαρά.   Να ζούμε δηλαδή αδέλφια πάνω στη γη, η κάθε μας ημέρα να ….

Γιάννης Μπεχράκης-reuters

Σχετικά με τους πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες   Καθημερινά, όπου κι αν βρισκόμαστε, ακούμε συχνά τις λέξεις πρόσφυγες και προσφυγικό πρόβλημα.   Όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται μ’ αυτό το πρόβλημα, όλοι λένε ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση, καθώς ….

images (2)

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ Ανεξάρτητα: φύλο, θρησκεία και χρώμα! Το 1959 οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών ψήφισαν τη διακήρυξη για τα δικαιώματα του παιδιού. Όλα τα παιδιά δεν θέλουν: 1)πολέμους 2)να μην γίνονται ρεζίλι στα ….

2εικονα (1)

Τα δικαιώματα του παιδιού.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Τα δικαιώματα των πολιτών προστατεύονται από τους νόμους. Μάλιστα έχει οριστεί η 10ηΔεκεμβρίου ως η Παγκόσμια ….

αρχείο λήψης

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα και μάλιστα πολλά!   Έχουν ανάγκη φαγητό,υγεία και παιδεία σπίτι,ρούχα κι αγκαλιά αγάπη και πολλά φιλιά!

5773816_300x300

Τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι <<βασικά >> δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι .  Ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτά που απολαμβάνει ο άνθρωπος λόγω της ανθρώπινης ιδιότητάς του. Ανεξάρτητα από ….

524a

Παιδική εργασία

Παιδική εργασία    Στις μέρες μας, σε χώρες όπως η Ινδία, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Αιθιοπία και γενικότερα στην Ασία και στην Αφρική, πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα παιδιά κι έτσι υπάρχει η παιδική ….