Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή

ΑΠΟ: kostas - Ιουν• 09•13

Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή

Το παραμύθι που θα παίξουμε στο τέλος της χρονιάς είναι το «Γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή». H ιδέα της δραματοποίησης αυτού του παραμυθιού ήταν της γυμνάστριας του σχολείου μας. Σ`αυτό συμμετέχουν κάποια παιδιά από την πολιτιστική ομάδα του σχολείου μου. Το παραμύθι αναφέρεται σε δύο αδέρφια που ο ένας είναι πλούσιος μα φιλάργυρος και τσιγκούνης ο άλλος ήταν φτωχός καλόκαρδος και πάντα γελαστός. Μια μέρα του Αυγούστου είναι η γιορτή της Παναγίας και οι δύο οικογένειες πάνε στην πλατεία που είναι το πανηγύρι. Τότε ο φτωχός αδερφός φέρνει μαζί του και ένα σακούλι που είναι μαγικό του το είχε δώσει μια γριούλα που συνάντησε καθώς γύριζε από το σπίτι του αδερφού του. Τότε μάζεψε όλους τους συγχωριανούς του και λέει στο σακούλι «Σακούλι φέρε φαγητό» και αυτό έφερε. Οι χωρικοί τρομάζουν. Μετά από λίγο καληνυχτίζονται και ο φτωχός πάει στο σπίτι με την οικογένεια του και αφήνει το σακούλι στο τραπέζι. Τότε ο πλούσιος αδερφός λέει στο γιό του να πάει και να το κλέψει και αυτός πήγε και το πήρε απαρατήρητα και φύγανε με την μάνα του και φυσικά τον πατέρα του.
Στη διαδρομή όμως το παιδί από το πολύ κουπί έβγαλε αίμα στα χέρια. Τότε η μάνα του είπε ότι χρειαζόντουσαν λίγο αλάτι και ο πατέρας είπε στο σακούλι να βγάλει αλάτι. Δεν ήξερε όμως τη μαγική φράση και το αλάτι δεν σταμάταγε και το
πέταξε στην θάλασσα. Έτσι πίσω τώρα δεν μπορούσαν να
γυρίσουν γιατί όλοι θα τους κυνηγούσαν. Έτσι αφού ο πλούσιος αδερφός εξαφανίστηκε , ο φτωχός πήρε όλη του την περιουσία του.
Χαρήκαμε πολύ όταν μας είπε την ιδέα αυτήν η κυρία μας θέλαμε οπωσδήποτε να πάρουμε μέρος . το είπαμε στην κυρία και αρχίσαμε τις ετοιμασίες. Κάναμε ώρες πρόβα και προσπάθειας με πολλή όμως ευχαρίστηση. Τώρα έχουμε φτάσει στο τέλος. Όπου να ναι έρχεται και η στιγμή που θα το παρουσιάσουμε.

ΤΕΛΟΣ
Νικολία Π.

Σχολιάστε

Top