Για τους πρόσφυγες

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 17•15

   Τους  τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί δραματικά η είσοδος τον προσφύγων στην χώρα μας. Πολλοί από εμάς έχουν αναρωτηθεί πώς πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

   Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Πρόσφυγας είναι ο άνθρωπος που αναγκάζετε να φύγει από την χώρα του εξαιτίας πολέμου στην χώρα του. Όλοι είχαν μια ζωή μέχρι που καταστράφηκαν και έφυγαν όσο πιο γρήγορα από την χώρα τους με φόβο.

  Αλλά ακόμα να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του θέματος. Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά! Οι πρόσφυγες ξεπερνούν τους 140000 στη Λέσβο. Κάθε μέρα φεύγουν από τα τουρκικά παράλια 40-50 άτομα, πληρώνοντας 1000 € ο καθένας και 600 € κάθε παιδί, μα μόνο 10 καταφέρνουν να πατήσουν το ελληνικό χώμα. Το Αιγαίο έγινε «νεκροταφείο» χιλιάδων νεκρών.

   Έχοντας γνώση για όλα αυτά, οφείλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Η χώρα μας προσπαθεί να μικρύνει το πρόβλημα ζητώντας έκκληση στην Ευρώπη για αποδοχή προσφύγων. Ευτυχώς μερικά ευρωπαϊκά κράτη δέχτηκαν. Όμως αυτό δεν αρκεί.

  Το κράτος μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία προσφυγικών χωριών με καταλύματα, εθελοντές ιατρούς και δασκάλους σε όλη την Ελλάδα κατανέμοντάς τους σωστά.

   Εμείς με τη σειρά μας να παραδειγματιστούμε από τους κατοίκους των νησιών, που δεν σταματούν να βοηθούν, και να πάμε εθελοντικά για να προσφέρουμε την αγάπη μας έμπρακτα.

prosf

Γωγώ Δρ.    ΣΤ1 Τμήμα 35ο Δ.Σ. Πατρών

   Για να μην έχουμε πρόσφυγες, οι χώρες δεν θα πρέπει πολεμάνε μεταξύ τους, γιατί με τους πολέμους οι άνθρωποι χαλάνε τις ψυχές τους και παθαίνουν άδικα πάρα πολλοί από αυτούς.

  Όλες οι χώρες διαμαρτύρονται πως έρχονται οι πρόσφυγες στα μέρη τους, αλλά, αντί να διαμαρτύρονται, πρέπει να προσπαθήσουν να ενωθούν, γιατί μόνο έτσι θα βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα.

  Όλοι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες όχι για τουρισμό, αλλά έρχονται επειδή οι καταστάσεις που επικρατούν στις χώρες τους δεν είναι ευνοϊκές και επειδή δε θέλουν να ζούνε οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε μια χώρα γεμάτη πολέμους και τσακωμούς, που γίνονται χωρίς λόγο και αιτία.

  Άρα, για να μην έχουμε πρόσφυγες, πρέπει οι χώρες να αντιμετωπίζουν με ηρεμία τα προβλήματα που τους απασχολούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους, γιατί μόνο έτσι λύνεται ένα πρόβλημα: με τη συνεργασία και την ηρεμία και όχι με τους πολέμους και τους σκοτωμούς.

Θανάσης Β.  Ε1 Τμήμα 35ο Δ. Σ. Πατρών

Σχολιάστε

Top