Δικαιώματα των παιδιών-Ανοιχτή επιστολή

Ελένη Μ. Γ1
Ελένη Μ. Γ1

Τα δικαιώματα των παιδιών

   Τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής των ίδιων των παιδιών ή τω οικογενειών τους!

   Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει τα αναγκαία υλικά αγαθά όπως στέγη, ρούχα, τροφή και να διασφαλίζει τη σωματική, νοητική, συναισθηματικό και κοινωνική ανάπτυξη.

   Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση, στο παιχνίδι και στην ψυχαγωγία.

Μαρία Κ.  Ε1 Τμήμα 35ο Δ.Σ. Πατρών

Ελένη Μ. Γ1

Ελένη Μ. Γ1

Επιστολή

   Αγαπητέ κύριε/κυρία,

   Το άρθρο που θα διαβάσετε έχει σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών.

   Τα βασικότερα δικαιώματα των παιδιών είναι: η μάθηση, η στέγη, η υγεία, η αγάπη και το παιχνίδι. Δε μπορούμε να λεγόμαστε άνθρωποι, αν δε δίνουμε στα παιδιά αυτά τα 5 πράγματα.

   Δηλαδή, δεν είμαστε άνθρωποι, αφού πολλά από τα 5 βασικότερα δικαιώματα δεν πραγματοποιούνται, καθώς τα παιδιά δουλεύουν είτε είναι πρόσφυγες και δεν μπορούν ούτε να φάνε ή να ζήσουν φυσιολογικά, επειδή τα κακομεταχειρίζονται οι γονείς τους.

  Κατά τη γνώμη μου, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν κάθε παιδί που χρειάζεται βοήθεια σαν να είναι δικό τους και, όταν βλέπουμε κάποιον να κακοποιεί το παιδί του και μπορούμε να του πούμε να φέρεται καλύτερα, να του το λέμε.

                                                                                             Μετά τιμής

                                                                                             Βαγγέλης Α.

Ε1 Τμήμα 35ο  Δ.Σ. Πατρών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης