Δικαιώματα.

ΑΠΟ: ΚΟΛΥΡΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ - Δεκ• 17•15
»Δικαιώματα Ανθρώπων»
     Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν ελεύθεροι και ίσοι όσον αφορά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώµατά τους. Είναι προικισµένοι µε λογική και συνείδηση και οφείλουν να συµπεριφέρονται µεταξύ τους µε πνεύµα αδελφοσύνης.Κάθε άτοµο έχει δικαίωµα στη ζωή, στην ελευθερία και στην προσωπική του ασφάλεια που μερικοί το έχουν ξεχάσει σήμερα.
       Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που προβλέπει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, όπως, ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.Επιπλέον δεν θα πρέπει να γίνεται καµία διάκριση εξ” αιτίας του πολιτικού, νοµικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας ή επικράτειας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε αυτή είναι ανεξάρτητη.
»Δικαιώματα Παιδιών»
     Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην μάθηση, στη εκπαίδευση, στην αγάπη, στην φροντήδα, να συμμετέχουν σε συλόγους, να αθλούνται, κλπ.
      Το κράτος έχει ευθύνη να εξασφαλίσει πως τα δικαιώματά του παιδιού. Πρέπει να βοηθήσει την οικογένειά του να προστατεύει τα δικαιώματά του και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου θα μπορεί να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί πλήρως.
                                                                                                                                                      Διονύσης Π. (τάξη Ε2)

Σχολιάστε

Top