Επίσκεψη στον Άγιο Ανδρέα και στο Δημαρχείο

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 10•13

    Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013, τα Γ1 και Γ2 Τμήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και μετά στο Δημαρχείο της πόλης. Συνοδευόμαστε από τις δασκάλες μας, την κυρία Σοφία Διαμαντίδου (Γ1) και την κυρία Βάσω Καλαντζή (Γ2).

    Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ο ιερέας, που μας περίμενε, μας ξενάγησε στην εκκλησία. Μας είπε ότι έχει 13 τρούλους που αντιπροσωπεύουν το Χριστό και τους 12 μαθητές του, καθώς και 1 «θησαυρό». Είναι το κρανίο, η Αγία Κάρα, του Αγίου Ανδρέα. Επίσης είπε ότι, κοιτάζοντας ψηλά, βλέπουμε την Παναγίτσα που στην αγκαλιά της κρατάει την Πάτρα. Τέλος, ο ιερέας μας πληροφόρησε ότι είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης και πολιούχος της και γιορτάζει κάθε χρόνο στις 30 Νοεμβρίου.

     Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο, όπου εκεί γνωρίσαμε τον Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο. Ο αντιδήμαρχος κύριος Ανδρέας Φίλιας μάς μίλησε για τις αρμοδιότητές του και για το ότι είναι υπεύθυνος για όλα τα σχολεία της Πάτρας. Μεταξύ των άλλων μας άφησε να του κάνουμε ερωτήσεις και ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε όλες. Ήταν μια ευχάριστη συνάντηση, βγάζοντας φωτογραφίες τόσο με τον αντιδήμαρχο όσο και με τον ίδιο τον Δήμαρχο, κύριο Γιάννη Δημαρά.

    Η μέρα εκείνη ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστική και εποικοδομητική για όλους.

Σχολιάστε

Top