Η αρπαγή της Περσεφόνης

ΑΠΟ: pigi v - Μάι• 24•15

   Η τάξη μου, το Δ2,  είχε τη μοναδική ευκαιρία να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο. Όλα ξεκίνησαν όταν η δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής, κ. Τέτη Ζέρβα, μας πρότεινε να ετοιμάσουμε τη θεατρική παράσταση « Η αρπαγή της Περσεφόνης». Εμείς ενθουσιαστήκαμε, πήραμε τους ρόλους μας, γκρινιάξαμε για λίγο και… ξεκινήσαμε πυρετωδώς τις πρόβες μας!

   (Το τι ώρες μαθημάτων αφιερώσαμε, δε λέγεται…) Δε σας είπα πως το έργο μας θα ανέβαινε στη γειτονική Ναύπακτο, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις έξι το απόγευμα. Μεγάλη τιμή για μας!

   Επιτέλους έφτασε η τελευταία εβδομάδα προβών και η καλύτερη ώρα της είχε φτάσει: η τελική μας πρόβα έγινε χωρίς άγχος, χωρίς θεατές και με πολύ γέλιο στο θέατρο της Ναυπάκτου. Ήταν μια καταπληκτική εκδρομή – εκεί που δεν την περιμέναμε – που περάσαμε υπέροχα!

   Και η Κυριακή έφτασε. Από νωρίς συγκεντρωθήκαμε στο θέατρο, γιατί εκεί είχαμε πολλές δουλειές: να μας μακιγιάρουν, να βρούμε τα αξεσουάρ της στολής μας και γενικά να μπούμε στο κλίμα! Ευτυχώς που οι απανωτές φωτογραφίες στα παρασκήνια μάς έδιωχναν το άγχος. Και όταν ήρθε η ώρα, είπαν δυο λόγια κάποιοι επίσημοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Ευάγγελος Κομποχόλης. Ε, και μετά άρχισε η παράστασή μας. Εκθαμβωτικά φώτα, θερμό χειροκρότημα, γλυκές ερμηνείες και πολύ λίγο άγχος, είναι όσα χαρακτήρισε το έργο μας.

  Ένα έχω να σας πω: η χαρά και η ικανοποίηση που νιώσαμε στο τέλος αυτής της παράστασης, δεν περιγράφεται με λόγια. Θα μας μείνει αξέχαστη, όπως και το φιλί της κυρίας Βάσως και της κυρίας Τέτης!

Συντελεστές

Αφηγητές: Πέτρος Αναστάσης

Περσεφόνη: Βασιλική

Δήμητρα: ΓΕωργιάνα

Πλούτωνας: Χρήστος Λ.

Φίλες Περσεφόνης: Πηγή, Αγγελίνα

Πεταλούδες: Εβελίνα, Χριστιάνα

Πουλί: Μιχάλης

Ηλιαχτίδα: Τόνια

Θάλασσα: Αλέξανδρος

Δίας: Διονύσης

Ερμής: Ανδρέας

Συνοδοί Πλούτωνα: Γρηγόρης, Γιάννης

Στάχυα: Ορέστης, Ευθύμης

Σχολιάστε

Top