Η ιστορία της θάλασσας – Καλοκαίρι

ΑΠΟ: pigi v - Μάι• 24•15

     Μια φορά κι έναν καιρό ήταν οι 4 εποχές. Αφού πέρασε η άνοιξη, μπήκε φορτσάτο το όμορφο καλοκαίρι, με τις θάλασσες, τα παγωτά και όλα τα καλά.

     Έτσι λοιπόν, έκανε πολύ ζέστη και όλος ο κόσμος συγκεντρωνόταν στην παραλία για να κάνει μπάνιο.

     Μια μέρα όμως, ένας πολύ κρύος άνεμος ανάγκασε τους ανθρώπους να μείνουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους, δημιουργώντας στην όμορφη θάλασσα λύπη. Ξαφνικά, ένα δάκρυ κύλησε πάνω της και κοιμήθηκε ζητώντας πάλι τους ανθρώπους.

     Το επόμενο πρωί, οι ηλιαχτίδες χάιδεψαν τα βλέφαρά της. Όταν άνοιξε τα μάτια της για τα καλά, αντίκρισε τους πρώτους ανθρώπους να έρχονται για να κάνουν το μπανάκι τους. Εκείνος ο άστατος καιρός είχε σταματήσει και έτσι η θάλασσα, πάλι ευτυχισμένη, περνούσε ευχάριστα μαζί με τον κόσμο.

     Το βραδάκι, ο κόσμος μάζεψε τα πράγματά του κι έφυγε. Η θάλασσα περίμενε με ανυπομονησία την επόμενη μέρα.

     Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

     Μαρία Α. Β1    35ο Δ.Σ.  Πατρών

013

 

Πολλοί το καλοκαίρι πηγαίνουν κατασκήνωση σε ενδιαφέροντα μέρη. Οι πιο πολλοί, όπως ξέρουμε, πάνε για μπάνιο στη θάλασσα. Μερικοί άνθρωποι έχουν κτήμα με θάλασσα για το καλοκαίρι.

Όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι ψαράδες πάνε για ψάρεμα.

Όταν είμαστε στη θάλασσα, πρέπει να προσέχουμε. Το καλοκαίρι βλέπεις πολλούς δύτες. Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ψάρια στη θάλασσα. Τα ψάρια είναι ωραία, όταν τα βλέπεις με τη μάσκα, καλύτερο είναι να μην έχει αχινούς σε αυτό το σημείο ή να έχει εκεί λίγους αχινούς. Και μάλιστα είναι ωραίο να μην έχει αχινούς και μεγάλες πέτρες και βράχους.

Νικόλας Μ.  Β  35ο Δ.Σ. Πατρών

 

 

Σχολιάστε

Top