Η περιπέτεια του Σκίπερ

ΑΠΟ: ΜΑΝΤΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Μάι• 24•15

Μ ία φορά κι έναν καιρό, ο φίλος μας ο Σκίπερ με την οικογένειά του αποφάσισαν να πάνε στην παραλία για κολύμπι.

Εκεί που έπαιζε, ο Σκίπερ, στην άκρη της παραλίας, σηκώνει το κεφάλι του και τι να δει!. Έναν κάβουρα και μια χελώνα, να προσπαθούν κάτι να ξεθάψουν. Το περίεργο ήταν ότι τους άκουσε να κουβεντιάζουν και καταλάβαινε τι λένε.

-          Κάβουρα, έχεις καμιά ιδέα για το πώς θα καταφέρουμε να βγάλουμε τις λιχουδιές από το χώμα, ρώτησε η χελώνα.

-          Εγώ λέω να ζητήσουμε βοήθεια από το μικρό που παίζει εκεί πέρα, απάντησε ο κάβουρας,

-          Καλή ιδέα. Ε! μικρέ, μπορείς να βοηθήσεις;

-          Με μεγάλη μου χαρά, είπε ο μικρός μας φίλος και έτρεξε κοντά τους. Πείτε μου τι ψάχνετε μέσα στο χώμα;

-          Προσπαθούμε να βγάλουμε λιχουδιές, αλλά είναι πολύ βαθειά, είπαν και οι δύο με μια φωνή.

-          Για μένα είναι πολύ εύκολο. Θα σκάψω με το φτυαράκι μου πολύ γρήγορα.

Πράγματι ο Σκίπερ έβγαλε τις λιχουδιές και αφού τις έφαγαν, για να τον ευχαριστήσουν που τους βοήθησε, του πρότειναν να τον πάνε σε μια απομακρυσμένη, ερημική και όμορφη παραλία. Ο Σκίπερ δέχτηκε με πολύ χαρά.

Επειδή όμως περπατούσαν πολύ κοντά στη θάλασσα, η οποία ήταν φουρτουνιασμένη, ένα από αυτά τους άρπαξε και οι τρεις τους βρέθηκαν μέσα στα μανιασμένα κύματα.

Η χελώνα ήταν η μόνη που ήξερα να κολυμπά. Πιάστηκαν λοιπόν στην πλάτη της ο Σκίπερ και ο κάβουρας. Όμως δεν μπορούσε να τους κουβαλήσει και τους δύο και άρχισε να βουλιάζει. Ο Σκίπερ τότε άφησε την χελώνα και πιάστηκε από ένα κούτσουρο που επέπλεε στη θάλασσα.

Ύστερα από πολύ αγώνα και ταλαιπωρία άφησαν τα κύματα να τους παρασύρουν. Αυτά τους πέταξαν σε μια ερημική παραλία. Εξαντλημένοι όπως ήταν τους πήρε ο ύπνος για ώρες.

Την άλλη μέρα που ξύπνησαν πεινούσαν και έψαξαν κάτι για φαγητό. Η χελώνα βούτηξε πάλι στο νερό και βρήκε τροφή. Ο κάβουρας έψαξε τριγύρω και κάτι βρήκε κι’ αυτός. Ο Σκίπερ όμως τι μπορούσε να φάει; Ανέβηκε σε ένα δέντρο, έκοψε καρύδες ήπιε το γάλα τους και έφαγε μερικές.

Χορτασμένοι και οι τρεις τους αποφάσισαν να εξερευνήσουν γύρω τους, μήπως και βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαν τίποτα, παρά μόνο μια ερημική και ερειπωμένη καλύβα. Μέσα όμως στην καλύβα υπήρχαν πολλά χρήσιμα αντικείμενα με τα οποία θα μπορούσαν να φτιάξουν μια σχεδία για να φύγουν.

Έτσι και έκαναν. Έφτιαξαν μια σχεδία με πανί, πήραν ό,τι τρόφιμα μπορούσαν να βρουν και άρχισαν ο ταξίδι της επιστροφής. Ο άνεμος τούτη τη φορά ήταν σύμμαχός τους κι γρήγορα γύρισαν στην παραλία από όπου ξεκίνησε η περιπέτειά τους.

Εκεί η οικογένεια του Σκίπερ τον περίμενε με αγωνία.

αρχείο λήψης

 

Σχολιάστε

Top