Καλοκαιρινές συνταγές

ΑΠΟ: pigi v - Μάι• 24•15

Απαλός δροσερός χυμός

SMOOTHIES

Θα χρειαστείτε:

  • 2 μήλα
  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι τσ. φράουλες
  • 2 φλιτζάνια τσ. ανανά
  • 1 φλιτζάνι παγάκια

Πρώτα πλύντε καλά τις φράουλες και καθαρίστε τα μήλα. Έπειτα βάλτε όλα τα φρούτα σε ένα μπλέντερ, τα παγάκια και τον χυμό ανανά και χτυπήστε τα. Μοιράστε τον χυμό σε ποτήρια και απολαύστε τον!

Ευάγγελος Β. Γ1

 

Παγωτό Κούκις 

Υλικά:

1 ερμόλ

1 γάλα ζαχαρούχο

1 γάλα εβαπορέ

200γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

1 πακέτο μπισκότα OREO

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και σιγά σιγά το εβαπορέ. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα μπισκότα κομμένα. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει. Σερβίρουμε σε χωνάκια.

 Δέσποινα Α. Γ1

 

 Γιαούρτι με ζελέ, καρύδια και μέλι

Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι

2 φακελάκια ζελέ της αρεσκείας μας

λίγα τριμμένα καρύδια και λίγο μέλι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλα ανοιχτά ποτήρια βάζουμε μερικές κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό. Επάνω ρίχνουμε λίγα καρύδια και μέλι. Συνέχεια ρίχνουμε μερικές κουταλιές ζελέ και τα  βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το ζελέ. Υστέρα βάζουμε πάλι γιαούρτι, καρύδια και μέλι και ρίχνουμε ζελέ. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν. Είναι καλοκαιρινό γλυκό ελαφρύ χωρίς πολλές θερμίδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Ελεάννα Κ. Γ1

Τηγανίτες  γίγας  γεμιστές  με μπανάνα και σοκολάτα.

ΥΛΙΚΑ [για 4 τηγανίτες]

Για το κουρκούτι

3 αυγά μεσαίου μεγέθους

50 γραμμάρια ζάχαρη

500 γραμμάρια γάλα φρέσκο, πλήρες

220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

3 μπανάνες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες

και κομμένες σε κυβάκια

200 γρ. κουβερτούρα

50% – 55% κακάο, τριμμένη

Για το τηγάνισμα

λίγο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για τη σος (προαιρετική)

200 γρ.κουβερτούρα

50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη

100 γρ. κρέμα γάλακτος

35% – 36% λιπαρά

100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβώλους. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο, πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μια κουτάλα από το κουρκούτι. Πασπαλίζουμε με κομματάκια μπανάνας και 50 γρ. τριμμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε από πάνω και άλλο κουρκούτι ώστε να σκεπάσουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ακόμη και από κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Έτσι, ο εγκλωβισμένος ατμός θα βοηθήσει να ψηθεί ελαφρώς η τηγανίτα και από πάνω. Ψήνουμε την τηγανίτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.

Στη συνέχεια την αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την τηγανίτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε τις υπόλοιπες. Αν χρειαστεί, αλείφουμε ξανά το τηγάνι με βούτυρο. Μπορούμε να σερβίρουμε με σος σοκολάτας.

Νίκος Γ1

Σχολιάστε

Top