Λαλάγγια Μεσσηνίας – Συνταγή

lal

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 25 gr μαγιά νωπή
  • 3 ποτήρια νερό (περίπου)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ”  ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα ζυμώνουμε. Έχουμε διαλύσει τη μαγιά με χλιαρό νερό, τη ρίχνουμε στο μείγμα και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.

Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει και μετά τα πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες ζυμαριού που τις διπλώνουμε στη μέση.

Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε στο λάδι.

Καλή επιτυχία!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης