ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΠΟ: ΜΑΝΤΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Μάι• 24•15

Στο σχολείο μας 11ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών μας επισκέφθηκε την Πέμπτη, 7/05, ένας πολύ στενός συνεργάτης του ιδρυτή του σχολείου μας, «Παναγιώτης Κανελλόπουλος», ο Βασίλης Μπεκίρης.

    Ο Βασίλης Μπεκίρης γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα το 1936. Είναι παντρεμένος με την συμβολαιογράφο Δήμητρα Αποστολοπούλου, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερις γιους!

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Επιστημών! Διετέλεσε αρχηγός Ε.Ρ.Ε.Ν.  νομού Αχαΐας και διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του τέως πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Άσκησε τη δικηγορία στην πόλη των Πατρών. Πολιτεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία το 1974 και εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας.

Διατέλεσε επανειλημμένως  πρόεδρος στην  κυβέρνηση Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη ως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επί 32 μήνες. Συνεργάσθηκε στενά με τους υπουργούς Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλο και Γ. Σουφλιά με τους οποίους δημιούργησε σημαντικό έργο. Συνέβαλε στην ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Παιδείας της Περιόδου 1990, 1993 ειδικότερα στον τομέα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!

Μας μίλησε για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο σαν ένας φίλος του και άνθρωπος που τον έζησε από κοντά, για τις σπουδές και τις γνώσεις του, για την επιρροή του θείου του Δ. Γούναρη στην ενασχόληση με την πολιτική και για την ανθρώπινη πλευρά και τα ενδιαφέροντά του.

Τον δεχτήκαμε με πολλή χαρά και ήταν μεγάλη μας τιμή η επίσκεψή του!!

DSCN1679-150x120

 

Σχολιάστε

Top