Οι πρόσφυγες

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 17•15

    Πρόσφυγα λέμε κάποιον άνθρωπο που έχει αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι του, από τη χώρα που μένει και ψάχνει να ζήσει σε μια άλλη χώρα.

    Οι πρόσφυγες φεύγουν από τη χώρα που μένουν, γιατί υπάρχει πόλεμος. Θέλουν να είναι ασφαλείς και να έχουν μια χαρούμενη ζωή. Για να αλλάξουν χώρα θα συναντήσουν πολλές δυσκολίες. Στην αρχή, θα μπουν σε μεγάλες μαύρες βάρκες, όπου είναι επικίνδυνο να πνιγούν. Όσοι ζήσουν και φτάσουν στο μέρος που θέλουν να κατασκηνώσουν σε κάποια πλατεία, οι συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολες.

    Για να βοηθήσουμε εμείς αυτούς τους ανθρώπους, μπορούμε να δώσουμε ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα σε συσσίτια που διοργανώνονται.

Ελένη Ε1 Τμήμα  35ο Δ.Σ. Πατρών

Πρόσφυγες

   Πρόσφυγες ονομάζουμε τους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν τη ζωή τους και την οικογένειά τους από πολέμους, επιδημίες, πείνα κ.τ.λ. Τα περισσότερα κράτη τους αφήνουν να περνάνε ελεύθερα, ενώ άλλα κράτη βάζουν στα σύνορα συρματοπλέγματα για να μην περνάνε.

   Εγώ πιστεύω ότι, τα κράτη που έχουν συρματοπλέγματα πρέπει να τα βγάλουν, επειδή οι πρόσφυγες φεύγουν από τη χώρα τους όχι γιατί το θέλουν, αλλά γιατί αναγκάζονται.

Γιάννης Κ. Ε1 Τμήμα    35ο Δ.Σ. Πατρών

Γιάννης Μπεχράκης-reuters

Γιάννης Μπεχράκης-reuters

Σχολιάστε

Top