Οι τρεις φίλοι

ΑΠΟ: pigi v - Ιουν• 02•14

Μια φορά σ’ ένα χωριό, είχαν τα μαγαζιά του δίπλα δίπλα ένας μανάβης, ένας ράφτης και ένας φούρναρης. Επειδή ήταν χρόνια μαζί ήταν πολύ καλοί φίλοι.

Μια μέρα μπήκαν στο φούρνο δύο μαθητές. Συζητούσαν ότι τον Φλεβάρη απ’ το διαστημικό κέντρο της Αθήνας θα πετάξει ο πρώτος πύραυλος. Όμως ο αστροναύτης, ο επιβάτης και ένας τραγουδιστής που θα ταξίδευαν, αρρώστησαν. Τώρα δεν ξέρουν ποιον να στείλουν.

Ο φούρναρης είχε μια ιδέα και την είπε στους φίλους του:<<Να πάμε εμείς να οδηγήσουμε τον πύραυλο στο διάστημα. Ευκαιρία να δούμε και τους πλανήτες από κοντά>>. Οι φίλοι του τον ρώτησαν << Μπορούμε να οδηγήσουμε τον πύραυλο;>>. Ο αφελής φούρναρης τους απάντησε <<Φυσικά! Είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο>>.

Συμφώνησαν, πήγαν στον βιβλιοπώλη και αγόρασαν ένα χάρτη για να πάνε στην Αθήνα.

Μόλις φτάσανε στο διαστημικό κέντρο, φορέσανε κρυφά τις στολές και μπήκανε στον πύραυλο. Ψάχνανε για τιμόνι, κόρνα, φρένο αλλά τίποτα! Το μόνο που βλέπανε ήταν εκατοντάδες χρωματιστά κουμπάκια που αναβοσβήνανε. Τότε λέει ο ράφτης <<Φίλε μου φούρναρη, δεν είναι αυτά για μας. Ας γυρίσουμε στο όμορφο χωριό μας να ακούμε το τζιτζίκι και τον γκιώνη>>.

Λεωνίδας Β.

Σχολιάστε

Top