Οι τυχεροί μαθητές του 11ου

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Απρ• 23•13

Οι μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄ του 11ου Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την πατρινή συγγραφέα κ. Άννα Δενδρινού στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου. Διάβασαν το βιβλίο της με τίτλο «Και ήταν, λέει, ένα όνειρο…»

Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι «ένα παιδί που άκουγε μόνο με τους κτύπους της καρδιάς του και μιλούσε μόνο με τη γλώσσα των χεριών. Το παιδί αυτό αγαπούσε τη μουσική και κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί κρατούσε στα χέρια του μια παρτιτούρα και ονειρευόταν, πως μια μέρα θα ταξίδευε μαζί της και θα γνώριζε όλα τα τραγούδια και τις μουσικές του κόσμου. Ήταν λέει και ένα όνειρο που ωπ! έσταξε τη γλύκα του στα μισογλαρωμένα βλέφαρα του παιδιού και τότε…»

Συζήτησαν με την συγγραφέα για το πως εμπνεύστηκε την υπόθεση του βιβλίου και μετά δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι χωρισμένοι σε ομάδες το οποίο και παρουσίασαν στους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. Στόχος των μαθητών της Ε’ τάξης είναι να ολοκληρώσουν το παραμύθι τους και να δημιουργήσουν την δική τους θεατρική παράσταση βασισμένη στο δικό τους παραμύθι και γιατί όχι, να εκδοθεί με την βοήθεια των δασκάλων τους.

Συντάκτης: Νικόλας-Παναγιώτης Μπ.

Σχολιάστε

Top