Ο κακός αχινός

ΑΠΟ: pigi v - Μάι• 24•15

Ο κακός αχινός

            Μια φορά κι έναν καιρό σε μια θάλασσα πολύ μακριά από εδώ ζούσαν χιλιάδες ψάρια όλων των ειδών. Αλλά μέσα σε αυτά τα είδη υπήρχε κι ένας αχινός πολύ – πολύ κακός. Αυτός ο αχινός, εκτός από κακός, ήταν και εγωιστής κι άσχημος και ενοχλούσε τους γύρω του τσιμπώντας τους.

            Όλα άρχισαν από τότε που πήγε σχολείο. Τα άλλα ψάρια δεν ήθελαν τον αχινό στην παρέα τους, γιατί φαινόταν άγριος. Όλοι τον απέφευγαν και αυτός γινόταν όλο και πιο κακός. Η καημένη κυρία Μέδουσα είχε κουραστεί να πηγαινοφέρνει με το ασθενοφόρο τα τραυματισμένα ψάρια που με τα μαύρα του αγκάθια τσίμπαγε ο αχινός.

            Ώσπου μια μέρα άλλαξαν όλα. Κάποιοι ψαράδες που πήγαν εκεί για ψάρεμα είδαν τον αχινό και τον πέταξαν αμέσως έξω στην παραλία. Αβοήθητος ο αχινός φώναζε «Βοήθεια». Τα καβουράκια που περνούσαν από εκεί έτρεξαν αμέσως να το πουν στον αρχηγό τους τον αστερία. Αυτός διέταξε να καλέσουν τα θαλασσοπούλια για να βοηθήσουν.

            Και έτσι έγινε. Με το ράμφος τους μετέφεραν προσεκτικά τον αχινό στη θάλασσα και γλίτωσε. Μετάνιωσε για όλα αυτά που είχε κάνει. Ζήτησε συγγνώμη και από τότε ήταν ένας αχινός καλός, ευγενικός και βοηθούσε όσους είχαν ανάγκη.

            Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Δωροθέα Κ.  Γ2  35ο Δ.Σ.  Πατρών

2052

2051

Σχολιάστε

Top