Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ!

ΑΠΟ: kostas - Ιουν• 02•14

9 Απριλίου 2014
Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ!!!!!!!!!!!!!!

Μόλις η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Μαρία Πολυδώρου, η θεατρολόγος μας κ. Τέτη Ζέρβα και οι δάσκαλοί μας μας ενημέρωσαν εμάς τους μαθητές της Ε’ τάξης ότι πρόκειται να παίξουμε στη θεατρική αυτή παράσταση, χαρήκαμε πολύ και δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά να συμμετέχουμε .
Όλοι οι μαθητές στις πρόβες ήταν συνεπείς,πήγαιναν σε όλες τις πρόβες και ήταν πολύ ανυπόμονοι για την ημέρα της παράστασης.Όλα τα παιδιά έμαθαν γρήγορα τους ρόλους τους και ήταν προετοιμασμένοι για την μεγάλη παράσταση.
Στην τελευταία πρόβα, τα παιδιά, είδαν τους χώρους στους οποίους θα δούλευαν και περίμεναν με πολύ ανυπομονησία την επόμενη μέρα που θα πραγματοποιόταν η παράσταση που τοσο πολύ ήθελαν να γίνει.Μόλις τελείωσε και αυτή η πρόβα ,τα παιδιά,ένιωσαν αγωνία για το αν θα βγει καλή η παράσταση.
Όταν έφτασε η μέρα της παράστασης, τα παιδιά, είχαν ήδη προετοιμαστεί και είχαν μεγάλη αγωνία. Κάθε παιδί όταν έβγαινε στην σκηνή και έλεγε το ρόλο του, του έφευγε το άγχος κι έλεγε σωστά και καθαρά τα λόγια που είχε να πει.
Η παράσταση βγήκε πολύ ωραία και στο τέλος όλοι χειροκρότησαν τα παιδιά και έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους δασκάλους που βοήθησαν να ανέβει αυτή η υπέροχη παράσταση.
Τα συναισθήματα των παιδιών ήταν σίγουρα θαυμάσια και όλοι θα θέλαμε να πάρουμε μέρος ξανά σε ένα τόσο υπέροχο θεατρικό έργο που όλοι έμαθαν τόσα πολλά μέσα από αυτό!!!!!
ΙΩΑΝΝΕΤΑ Κ. – ΝΑΤΑΛΙΑ Ξ.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Μορμόλης , έργο του Ράινερ Χάχφελντ,παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο ΑΘΗΝΑ από την παιδική σκηνή του Γιάννη Φέρτη και της Ξένιας Καλογεροπούλου το 1974.
Ο Μορμόλης δεν είναι τίποτε άλλο πάρα ένα απλό κουτί,που έχουν επινοήσει τα παιδιά. Οι δυο πρωταγωνιστές,ο Ρίκι και η Μάντα,περνούν τις διακοπές στο σπίτι των θείων τους ήρεμα,μέχρι τη στιγμή που ο Μορμόλης γίνεται αρωγός στην προσπάθεια τους να εκφράσουν την άποψή τους,να εισακουστούν.
Ο θείος και η θεία αναστατώνονται και μαζί τους ο γείτονας τους κύριος Μπουρίνιας,ο Δήμαρχος,ο Αστυνόμος….
Όλοι όμως είναι ανήμποροι μπροστά στη φαντασία των παιδιών και στη δυναμη που αυτή δίνει στο Μορμόλη.
Τα δυο παιδιά βρίσκουν τον καλύτερο τρόπο να πουν σημαντικές αλήθειες…

Σχολιάστε

Top