Ο Παπουτσωμένος Γάτος

ΑΠΟ: kostas - Φεβ• 27•15

 

Ο γάτος φεύγει γρήγορα για να σκοτώσει τον κακό μάγο και να μεταμορφώσει τον πύργο του σε παλάτι. Έτσι θα παρουσίαζε το αφεντικό του ως πρίγκιπα και το μεταμορφωμένο παλάτι του ως το παλάτι του πρίγκιπα με σκοπό να τον παντρευτεί η πριγκίπισσα που τόσο αγαπούσε.

Περνάει ανενόχλητος από τα χωράφια του μάγου και αφού ενημερώνει τους εργάτες να πουν πως τα χωράφια είναι του αφεντικού του πάει προς το κάστρο. Όμως πριν προλάβει να μπει με τη δικαιολογία ότι είναι από μια επιτροπή και θαυμάζει πολύ τον μάγο και θα ήθελε να τον δει, ο μάγος φεύγει για περίπατο.

Ο χρόνος περνούσε και το αφεντικό του με την πριγκίπισσα έφθαναν. Καθώς η πριγκίπισσα ήξερε ήδη ποιος έμενε στο κάστρο, το αφεντικό του γάτου αναγκάστηκε να πει πως σκότωσε το μάγο.

Ο γάτος δεν μπορούσε να ενημερώσει το αφεντικό του και έτσι περίμενε με ανυπομονησία να εξοντώσει το μάγο με το τέχνασμά του. Όμως η επιθυμία του γάτου δεν έγινε πραγματικότητα. Παρόλο που ο μάγος έφθασε στην ώρα του, οι φρουροί του μάγου δεν άφησαν το γάτο να μπει στο κάστρο, καθώς ο μάγος ήταν απασχολημένος. Συγκεκριμένα, προσπαθούσε αντί για μπουκέτο με φίδια να φτιάξει για μια φορά μπουκέτο με λουλούδια. Προσπαθούσε δηλαδή να αλλάξει προς το καλό.

Μετά από λίγο έφθασε το αφεντικό του γάτου με την πριγκίπισσα που μόλις είδε ότι ο μάγος ζούσε και ο πύργος ήταν ακόμα μαύρος και τρομακτικός έγινε έξαλλη και έβαλε τις φωνές. Ο μάγος άκουσε τη φασαρία που δημιουργήθηκε και βγήκε έξω. Μόλις είδε την πριγκίπισσα την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα και της είπε:

-         Όμορφη πριγκίπισσα πως και από τα μέρη μου;

Εκείνη έκπληκτη από την καλοσύνη του μάγου, και παρά την άρνηση του αφεντικού του γάτου, πήγε προς το μέρος του. Ο μάγος συνέχισε:

-         Μα αφού ήρθες δέξου σε παρακαλώ ένα δώρο από εμένα.

Έφτιαξε επιτόπου το πρώτο του μπουκέτο λουλουδιών και της το χάρισε. Το μπουκέτο είχε μια κάρτα που έγραφε:

-         Θες να με παντρευτείς;

Εκείνη συγκινημένη από τη χειρονομία αυτή απαντά δυνατά:

-         Ναιιιιιιι!

και αμέσως φεύγουν μαζί για ένα παλάτι σε άλλη χώρα μακρινή.

Όσο για το γάτο και το αφεντικό του συνεχίζεται η ζωή τους φτωχικά στο μύλο του πατέρα του αφεντικού.

 

Κωνσταντίνα Σ.

Σχολιάστε

Top