Ο φεγγαροσκεπαστής – Οι αόρατοι ρεπόρτερ: δύο βιβλιοπαρουσιάσεις

ΑΠΟ: pigi v - Ιουν• 09•13

Το βιβλίο που θα παρουσιάσω λέγεται: «Ο φεγγαροσκεπαστής». Γράφτηκε από τον Eric Puybaret και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΙΣΩΠΟΣ.

Από αυτό το ωραίο βιβλίο διδάσκεται ένα δίδαγμα. Το δίδαγμα που διδάσκει το βιβλίο θα το μάθετε, άμα το διαβάσετε. Στη γη, τώρα, νυχτώνει. Και στη μεγάλη του κόσμου σχολή ένα αγοράκι πηδάει από χαρά. Είναι ο Τιμολέων. Μόλις πέρασε τις εξετάσεις και πήρε το πτυχίο του φεγγαροσκεπαστή. Οι δάσκαλοί του τον κοιτάζουν όλο καμάρι. «Τιμολέων, τα κατάφερες» του λένε. «Μα ο χρόνος μας κυνηγάει! Ο γερο – Ναπολέων κοντεύει να αρρωστήσει από την κούραση, πρέπει απόψε κιόλας να πάρεις τη θέση του». Και με αυτά τα λόγια του δίνουν μια καραμέλα και του εξηγούν πως αυτή μπορεί να τον κάνει ανάλαφρο για να φτάσει στο φεγγάρι. Όμως ο Τιμολέων χάνει την καραμέλα, αλλά οι φίλοι του τον βοήθησαν να καταφέρει το έργο του.

Μου αρέσει και σας το προτείνω να το διαβάσετε, γιατί στο τέλος όλοι οι άνθρωποι της πόλης συνεργάζονται και είναι παράδειγμα φιλίας και αλληλεγγύης.

Από τον Ξενοφώντα Ζ.

 

ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω είναι το «ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ»
Γράφτηκε από τον Άρη Δημοκίδη και εκδόθηκε από τον εκδοτική οίκο Μεταίχμιο. Είναι μια διασκεδαστική περιπέτεια.
Διαδραματίζεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ήρωες είναι η Ελένη και η δημοσιογραφική ομάδα των Αόρατων Ρεπόρτερ. Θα λύσουν άραγε το μυστήριο του χαμένου ποδοσφαιριστή; Έχουν μόνο επτά μέρες για να γυρίσουν τον πλανήτη και δε χάνουν ούτε λεπτό!
Το βιβλίο μου άρεσε, γιατί μιλάει για περιπέτεια και μου αρέσουν οι περιπέτειες.

Από τη Γιώτα Λ.

Σχολιάστε

Top