Πάμε Πανεπιστήμιο

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Απρ• 23•13

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάμε Πανεπιστήμιο», τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2013, οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 35ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών πραγματοποιήσαμε με τους δασκάλους μας μια επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μας υποδέχτηκαν υπάλληλοι του Μουσείου, μας ξενάγησαν στο χώρο και μας έδειξαν διάφορα εκθέματα σχετικά με τον αθλητισμό. Τα εκθέματα που μας έδειξαν ήταν εντυπωσιακά, όπως η σανίδα του windsurfing, οι στολές καταδύσεων, τα εξαρτήματα για αθλητές με ειδικές ανάγκες. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου μας έδωσαν ερωτηματολόγια που οι απαντήσεις τους είχαν σχέση με τα εκθέματα. Οι συμμαθητές μου κι εγώ βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι. Αργότερα μας έδειξαν video όπου φαινόταν η σχέση του αθλητισμού με την τεχνολογία.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την προβολή της γαλλικής ταινίας «Νικόστρατος – ένα ξεχωριστό καλοκαίρι» του Ολιβιέ Ορλέ.
Η ταινία ήταν γυρισμένη στα νησιά Μήλο και Σίφνο, όπου εκεί ζει ένας 14χρονος, ο Γιάννης, μαζί με τον αυστηρό και εσωστρεφή πατέρα του, τον Δημοσθένη. Η συνηθισμένη ζωή τους αλλάζει όταν ο Γιάννης βρίσκει έναν παράξενο νεοσσό και τον φέρνει κρυφά στο σπίτι του. Μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στον Γιάννη και στον νεοσσό – πελεκάνο που τον ονόμασε Νικόστρατο. Αυτή η τρυφερή σχέση θα βοηθήσει τον Γιάννη να αποκαταστήσει τους στενούς δεσμούς με τον πατέρα του.
Η ταινία είχε πανέμορφες και συγκινητικές σκηνές με έντονα συναισθήματα για την αγάπη, για τη ζωή και για την Ελλάδα, στις οποίες συγκινηθήκαμε και αρκετοί έκλαψαν. Εντυπωσιακός ήταν ο ιπτάμενος ήρωας που έκλεψε την παράσταση. Επίσης η μουσική ήταν εξαιρετική και ήταν αντάξια της ταινίας. Γενικά ήταν μια ξεχωριστή ταινία.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στο Πάρκο της Ειρήνης.

Συντάκτης: Γιώργος Οι.

2 Comments

  1. Ο/Η niki λέει:

    μπραβο πολυ ωραιο αρθρο

  2. Ο/Η αννα λέει:

    μπραβο ωραιο αρθρο η τανια πραγματικα είναι υπέροχη

Σχολιάστε

Top