Παιδική εργασία

ΑΠΟ: pigi v - Δεκ• 17•15

Παιδική εργασία

   Στις μέρες μας, σε χώρες όπως η Ινδία, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, η Νιγηρία, η Αιθιοπία και γενικότερα στην Ασία και στην Αφρική, πολλοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα παιδιά κι έτσι υπάρχει η παιδική εργασία!

  Αυτό γίνεται και σε ανεπτυγμένες χώρες κυρίως σε παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες ή πρόσφυγες.

  Δηλαδή, κακομεταχειρίζονται τα παιδιά και τα βάζουν να δουλεύουν ή να ζητιανεύουν, λόγω φτώχειας και έλλειψης παιδείας!

  Παιδιά, ακόμα και 6 ετών, αντί να πηγαίνουν στο σχολείο, αναγκάζονται να δουλεύουν. Κάποιες από αυτές τις δουλειές μάλιστα προκαλούν σοβαρές αρρώστιες ή προβλήματα υγείας και σίγουρα δεν είναι κατάλληλες για παιδιά!

  Έτσι πολλά παιδιά παθαίνουν εργατικά ατυχήματα, τραυματίζονται ή και πεθαίνουν. Γι’ αυτό λοιπόν δεν τους δίνεται η ευκαιρία να πάνε στο σχολείο, δεν περνούν ξένοιαστα τα μαθητικά χρόνια, όπως εκατομμύρια άλλα παιδιά στον κόσμο. Δε γνωρίζουν τι θα πει παιχνίδι και χαρά και δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση! Δεν μπορούν επίσης να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να αποκτήσουν εφόδια για τη ζωή τους και δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με τα παιδιά που δεν εργάζονται.

  Έχουν συσταθεί πολλές οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου έχει καθιερωθεί η παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας.

Χρύσα Α. Ε1 Τμήμα  35ο Δ.Σ. Πατρών

Δανάη Κλ. Γ1

Δανάη Κλ. Γ1

 

Top