ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΑΠΟ: kostas - Μάι• 24•15

«ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ»

Ήτανε μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσανε σε ένα τροχόσπιτο και ήταν ευτυχισμένοι. Όμως δεν τους ήθελε κανένας γιατί ήταν πλούσιοι και δεν βοηθούσαν τους φτωχούς με τα χρήματά τους.

Mια μέρα πήγαν να παίξουν στο τηλεπαιχνίδι «Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ» και διάλεξαν το επίπεδο «Η μοίρα μου». Για κακή τους τύχη τους έτυχε να μην ξαναφάνε έτοιμο ψωμί παρά μόνο αν το φτιάχνουν μόνοι τους. Οι μέρες περνούσαν και η γριά αποφάσισε να φτιάξει ένα χειροποίητο ψωμί για να φάνε. Πήγε λοιπόν, όργωσε έσπειρε, θέρισε, αλώνισε και λίχνισε. Μετά πήγε στον μύλο ν’ αλέσει, πήρε τ’ αλεύρι και μετά πήγε στο τροχόσπιτό της να το ζυμώσει. Μόλις ζύμωσε, έβαλε τη ζύμη στο φούρνο να ψηθεί. Όταν έβγαλε το ψωμί απ’ τον φούρνο, έφαγε μια μπουκιά και είπε: «Το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου έφτιαξα άντρα μ’.»

Μετά από λίγο καιρό η γριά θέλησε να φτιάξει ένα πιο γλυκό και νόστιμο ψωμί . Έτσι κι έκανε. Μόλις ήταν έτοιμη να το κόψει άκουσε τρία φτωχά παιδιά να φωνάζουν πως πεινάνε. Χωρίς να το σκεφτεί βγήκε έξω και έδωσε το ζεστό καρβέλι στα παιδάκια. Από τότε κατάλαβε ότι πρέπει να βοηθάει όσους το έχουν ανάγκη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ Γ. ΕΛΕΑΝΝΑ Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β.

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ

Ήταν μια φορά ένας γέρος και μια γριά που ζούσαν σε μια καλύβα στο δάσος. Ήταν καλοί άνθρωποι άλλα πολύ φτωχοί.

Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει στο χωράφι , να σπείρει το σιτάρι για να φτιάξει αλεύρι. Μετά να ζυμώσουν ψωμιά και να τα πουλήσουν για να βγάλουν λεφτά. Για κακή του τύχη , ο γέρος συνάντησε στον δρόμο του έναν ληστή που του ζήτησε τα λεφτά του. Κι αφού ο γέρος λεφτά δεν είχε , ο ληστής τον πήρε στο κυνήγι.

Οι μέρες περνούσαν και η γριά αποφάσισε να πάει να ψάξει τον γέρο. Ευτυχώς ακολούθησε τις πατημασιές του και τον βρήκε χτυπημένο σε ένα ποταμάκι. Τον βοήθησε να σηκωθεί και πήγαν στο σπίτι τους. Εκεί βρήκαν έξω από την πόρτα ένα μικρό μωρό μέσα σε ένα καλαθάκι. Το πήραν μέσα και το φρόντισαν σαν δικό τους παιδί.

Μια μέρα τους χτύπησε την πόρτα μια αρχόντισσα και τους ρώτησε αν έχουν το παιδί της. Ο γέρος και η γριά έδωσαν πίσω το μωρό με δάκρυα στα μάτια και η αρχόντισσα τους χάρισε ένα τσουβάλι χρήματα για να τους ευχαριστήσει. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Δέσποινα Α., Χρήστος Α., Βασίλης Κ., Στάθης Α.

Ο παππούς ,η γιαγιά και η αρκούδα

Ήταν μια φορά ένας γέρος και ια γριά που ζούσανε σε ένα χωριό. Ητανε καλοί άνθρωποι, αλλά πολύ φτωχοί.

Μια μέρα ο γέρος αποφάσισε να πάει να σκοτώσει μια αρκούδα. Για κακή του τύχη η αρκούδα τον έφαγε.

Οι μέρες περνούσαν και η γριά αποφάσισε να πάει να βρει τον γέρο. Ευτυχώς πήρε μαζί της το ψαλίδι και την κλωστή. Βρήκε την αρκούδα να κοιμάται κάτω από ένα δέντρο. Η γριά πήρε το ψαλίδι, άνοιξε την κοιλιά της αρκούδας και έβγαλε τον γέρο. Μέσα στην κοιλιά όμως βρήκαν και ένα σακούλι χρυσάφι κι έτσι έγιναν πλούσιοι.

Η γριά έραψε την κοιλιά της αρκούδας, πηρε τον γερο και το σακούλι και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Νίκος Α., Άννα Θ. Σιμόνα Α

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γριά κι ένας γέρος που ζούσαν σε ένα δεντρόσπιτο. Ήταν καλοί άνθρωποι αλλά κατσούφηδες.

Μια μέρα ο γέρος πήγε να αλέσει το σιτάρι του στον μύλο. Για κακή του τύχη τον βρήκε μια αρκούδα, τον κυνήγησε και τον έπιασε. Υστέρα πήγε τον κατσούφη γέρο στη φωλιά της. Τον κράτησε εκεί ώσπου έπεσε για ύπνο. Τότε ο γέρος έφυγε και πήγε να βρει μια κρυψώνα.

Οι μέρες περνούσαν κι η γριά άρχισε να τον αναζητά. Όταν έφτασε στο μύλο έψαξε καλά και τελικά τον βρήκε. Γύρισαν σπίτι χαρούμενοι και από τότε έπαψαν να είναι κατσούφηδες και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Σπύρος Δ. Άγγελος Κ.

 

Σχολιάστε

Top