Ποιο μέρος να επισκεφθείτε το καλοκαίρι: Τα Ζαγοροχώρια

ΑΠΟ: pigi v - Ιουν• 09•13

 

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται στην Ήπειρο Ν. Ιωαννίνων. Αποτελούνται από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία , χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια, όπως ο Βοϊδομάτης, αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι Δρακόλιμνες. Μπορείτε στα Ζαγοροχώρια να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο.

 

Μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε:

Το φαράγγι του Βίκου

Βρίσκεται κοντά στο ορεινό χωριό Βίκος και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη. Εκεί υπάρχει ένα παρατηρητήριο  το οποίο έχει τρομερή θέα .Είναι ένα αξιοθέατο που αξίζει, όχι μόνο να το δείτε, αλλά και να το διασχίσετε. Αυτό που είναι εντυπωσιακό και διαφορετικό είναι το ξεχωριστό οικοσύστημα που αναπτύσσεται στις όχθες του  με πυκνή βλάστηση, ποικιλία δέντρων και φυτών.

Ο Βοϊδομάτης

Είναι παραπόταμος του ποταμού Αώου που βγαίνει από την χαράδρα του Βίκου προς το κάμπο της Κόνιτσας. Εκπληκτικό είναι το γεφύρι του Βοϊδομάτη που βρίσκεται στο χωριό Κλειδωνιά. Στον Βοϊδομάτη πραγματοποιούνται πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως rafting , kayak .

Οι κολυμπήθρες

Βρίσκονται  ανάμεσα στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο πολύ κοντά στο δρόμο. Είναι οι πηγές του Βοιδομάτη που σχηματίζουν στην διαδρομή τους μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες. Το καλοκαίρι σχηματίζεται μία φυσική πισίνα και, αν η θερμοκρασία το επιτρέπει, βουτήξτε στα πεντακάθαρα  και δροσερά νερά.

Σχολιάστε

Top