Σκέψεις για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ικανότητες

ΑΠΟ: ΜΑΝΤΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Δεκ• 17•15

Σε κάποια κτίρια που έχω δει υπήρχε ταμπέλα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εκεί όμως το κακό ήταν ότι είχανε παρκάρει αμάξια και μηχανάκια ενώ απαγορευόταν. Επίσης υπήρχαν κάδοι δίπλα σε αυτά τα κτίρια που εμπόδιζαν.

Πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα πεζοδρόμια που να βοηθούν τους ανθρώπους με αναπηρία και όλοι να σέβονται και να αφήνουν ελεύθερους τους χώρους αυτούς.

Επίσης κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να ασχοληθούν με κάτι όπως ζωγραφική, κατασκευές, κεραμική και άλλα έτσι ώστε όλα αυτά να τους κάνω καλό για την δημιουργική απασχόληση και για την επαφή τους με την τέχνη.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες έχουν δικαιώματα όπως όλοι οι άνθρωποι του κόσμου. Έχουν το δικαίωμα στην πρόσβαση σε κτίρια χωρίς εμπόδια γιατί τα καροτσάκια με τα οποία κυκλοφορούν δεν μπορούν να περάσουν τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά τους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν.

Για τους ανθρώπους με δυσκολίες στην όραση που κυκλοφορούν με ειδικά μπαστουνάκια πρέπει τα πεζοδρόμια να είναι φτιαγμένα σωστά και να είναι ελεύθερα από αυτοκίνητα, μηχανάκια, τραπεζάκια και καρέκλες καφετέριας γιατί τα πεζοδρόμια αυτά είναι φτιαγμένα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μπορούν να μετακινούνται οι άνθρωποι αυτοί.

Επίσης οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημιουργικές ασχολίες με αποτέλεσμα ο χρόνος τους να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά.

images (2)

Σχολιάστε

Top