ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

images (3)

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν δικαιώματα! Ο κάθε άνθρωπος, όπως και οι άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Όμως και αυτοί έχουν δικαιώματα όπως και όλοι μας. Σε όλα τα κτίρια πρέπει να υπάρχει διάδρομος για τους ανθρώπους που είναι σε αναπηρικά καροτσάκια. Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τους ανθρώπους με ειδικές ικανότητες γιατί όλοι παλεύουν για τη ζωή.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι σαν κι εμάς και πρέπει να τους σεβόμαστε. Σε πεζοδρόμια, φανάρια και επιχειρήσεις υπάρχουν διάφορα πράγματα που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα πεζοδρόμια έχουν για τους ανθρώπους με δυσκολία στην όραση ειδικά διαμορφωμένα πλακάκια. Τα φανάρια έχουν ειδικό ηχητικό σήμα. Επιχειρήσεις και υπηρεσίες, όπως τράπεζες, έχουν δίπλα από τις σκάλες έναν ευθύ διάδρομο για να μπορούν να ανέβουν τα άτομα με αναπηρία με τα αμαξίδια.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κτίρια χωρίς εμπόδια, να έχουν στη διάθεσή τους ειδικούς χώρους στάθμευσης, να έχουν το δικαίωμα να κινούνται σε σωστά και ελεύθερα πεζοδρόμια και, τέλος, να έχουν πρόσβαση σε δημιουργικές ασχολίες και να συμμετέχουν ισότιμα σε διάφορες εκδηλώσεις.

images (3)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης