Συνέντευξη από τον Γιώργο Μακρυκώστα

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Δεκ• 10•13

1. Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος volley;

Η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κανείς volley είναι η ηλικία των 6-7 ετών. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιού που ξεκίνησε volley 12-13 ετών και έγιναν σποδαίοι αθλητές.
2. Κάνατε κάποιο άλλο άθλημα παράλληλα με το volley;

Όταν ήμουν αθλητής στην αρχή ξεκίνησα από το basket. Στην συνέχεια έκανα ταυτόχρονα basket και volley και από την Α” Γυμνασίου και μετά μόνο volley.
3. Σε ποιές ομάδες έχετε παίξει;

Έχω παίξει στην ομάδα του Ερμή Πατρών στη θρυλική ομάδα του Αθλητικόυ Γυμνασίου Και Λυκείου Πατρών καθώς και στην ομάδα Βυζαντινός Α.Ο. (ομάδα της Θεσ/νίκης)
4. Σε ποιά ομάδα θα θέλατε να γίνεται προπονητής;

Προς το παρόν μου είναι πολύ ευχάριστο που είμαι μέλλος της όμαδας του Αίολος Three Action. Μια ομάδα η οποία ξεκίνησε από το μηδέν και κάθε χρόνο ανεβαίνει… Θα ήθελα να είμαι προπονητής σε μία ομάδα γυναικών της Πάτρας που θα είναι στην Α” εθνική κατηγορία.

5. Ποιά είναι η πιό σημαντική θέση στο volley;

Όλες οι θέσεις είναι συμαντικές στο volley. Από τον πασαδόρο τους ακροινούς επιθετικούς τους κεντρικούς τον διαγώνιο το Libero, του προπονητη, του βοηθού. Όλοι είναι πολύ σημαντικοί για την λειτουργεία μιας ομάδας. Μία θέση που μου αρέσει πολύ είναι του πασαδόρου.
6. Πόσες ώρες προπόνηση χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το volley;

Ένας επαγγελματίας αθλητής χρειάζεται πάρα πολλές ώρες προπόνηση ημερησίως αλλά και εβδομαδιέος. Συνήθως η προπόνηση είναι περίπου 2 ώρες κάθε πρωί και 2 1/2 με 3 ώρες κάθε απόγευμα.

Συντάκτες: Ανδρομάχη Σ. και Χαριτίνη Σ.

Σχολιάστε

Top