Συνέντευξη για τα μανιτάρια

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Ιουν• 02•14

Το κρέας του μέλλοντος

 

(μανιτάρια πλευρώτους)

 

 

Μετά από μία επίσκεψη μου στην μονάδα καλλιέργειας μανιταριών «Αττικός Κήπος», έμαθα τις εξής πληροφορίες:

 

Από τον κύριο Δημήτρη Κουζίνα.

 

 

1) Πώς καλλιεργούνται τα μανιτάρια;

 

Τοποθετείται ο σπόρος μέσα σε μπάλες και με τις κάταλληλες συνθήκες μεγαλώνουν. Η μπάλα αυτή ονομάζεται: Υπόστρωμα μανιταριού.

 

 

2) Από τι υλικό παρασκευάζεται το υπόστρωμα μανιταριού;

 

Από 80% άχυρο και 20% κορμούς και ποόδη φυτά.

 

 

3) Πόσα κιλά μανιτάρια βγάζει το κάθε υπόστρωμα μανιταριού;

 

Από 3-5 κιλά .

 

 

4) Ποιά ειναι η διαδικασία που χρειάζεται για να γίνουν τα μανιτάρια;

 

Στο χώρο που βρίσκονται οι μπάλες πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας ανάλογα την εποχή. Δηλαδή το χειμώνα η θερμοκρασία από8-20 βαθμούς. Το καλοκαίρι από 8-30 βαθμούς. Υγρασία όλο το χρόνο από 80-90%.

 

 

5) Ποιό είναι το κόστος της κάθε μπάλας;

 

Χοντρική τιμή από 4-6€.

 

 

6) Πόσες μέρες χρειάζεται για να βγουν τα μανιτάρια;

 

Από την στιγμή που θα τοποθετηθή ο σπόρος στο υπόστρωμα 40 μέρες.

 

 

7) Είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο αυτό το είδος μανιταριού;

 

Είναι πολύ υγιεινή τροφή, δεν βλάπτει τον άνθρωπο ακόμα και αλλιωμένο.

 

 

8) Πόσες μέρες μπορούν να διατηρηθούν τα μανιτάρια;

 

Στο ψυγείο στη συντήρηση από την ημέρα που θα κοπούν εως 15 μέρες.Αν αποξηραθούν διατηρούνται εως 1 χρόνο.Τα μουλιάζουμε 20 λεπτά και επανέρχονται στην αρχική τους μορφή.

 

ingredient375_manitariplevrotous

 

Συντάκτες: Ανδρομάχη Σ. Χαριτίνη Σ.

 

Σχολιάστε

Top