Συνέντευξη με προπονητή TAEK WONDO

ΑΠΟ: Διαχειριστής - Ιουν• 09•13

Γνωστό άθλημα σε όλους το TAEK WONDO. Εδώ έχουμε μια συνέντευξη από τον κο Χρήστο Ανδριακόπουλο. Ώρα να μάθετε περισσότερα για το συγκεκριμένο άθλημα.

Ερώτηση: Τι είναι το TAEK WONDO και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το άθλημα;

Απάντηση: Είναι μια πολεμική τέχνη προερχόμενη από την Κορέα. Χωρίζεται σε 2 συστήματα, στο WTF και ITF. Το WTF είναι της Νότιας Κορέας και το ITF της Βόρειας Κορέας.

Ερώτηση: Τι έχει να προσφέρει στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν;

Απάντηση: Το TAEK WONDO έχει μόνο να προσφέρει στα παιδιά και γενικότερα στους νέους. Έχει δύο μορφές, το παραδοσιακό που ασχολείται με διάφορες τεχνικές και τα πουμσε και το αγωνιστικό που έχει να κάνει με τους αγώνες.

Ερώτηση: Το TAEK WONDO είναι ολυμπιακό άθλημα. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο να ασχοληθούν τα παιδιά και γιατί;

Απάντηση: Σίγουρα είναι ένα επιπλέον κίνητρο, μια ολυμπιάδα είναι το όνειρο κάθε αθλητή κάθε αθλήματος και σίγουρα ανεβαίνει το άθλημα στα μάτια των παιδιών και γενικότερα γίνεται πιο γνωστό.

Ερώτηση: Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το TAEK WONDO;

Απάντηση: Από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ανάλογα με το παιδί, μεταξύ 3-6.

Ερώτηση: Πόσο εύκολο είναι να διδάξετε το TAEK WONDO και ειδικότερα στις μικρές ηλικίες;

Απάντηση: Ο δείκτης δυσκολίας είναι ανάλογος με τα παιδιά (νοημοσύνη, υπακοή, πειθαρχία).

Ερώτηση: Αθλητισμός ή πρωταθλητισμός και γιατί;

Απάντηση: Πρωταθλητισμός για πολλούς λόγους. Πάθος, πειθαρχία, στόχος, εξέλιξη στο άθλημα που αγωνίζεσαι, τρόπος ζωής, ισορροπία.

Ο κος Ανδριακόπουλος έχει αναδειχθεί 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και τα τελευταία 11 χρόνια διδάσκει το TAEK WONDO από τη δική του σχολή την Α.Σ.ΚΙΝΗΣΗ που στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 68 κιλών.

Συντάκτης: Μαρίνα Γκ.

Σχολιάστε

Top